Δε θα απεργήσει η πολιτική αεροπορία το τριήμερο

29 Μαΐου 2015

Δεν πραγματοποιείται, τελικά, η 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) που είχε εξαγγελθεί για την Κυριακή και  τη Δευτέρα, μετά το θετικό αποτέλεσμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

 Tι είχε συμβεί νωρίτερα - Εκτόνωση του κλίματος 

Σε διάλογο που είχαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην ημέρα στο υπουργείο, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης. Ο κ. Αλεβιζόπουλος χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «εκτιμώ τον πρωθυπουργό και εσάς προσωπικά κύριε υπουργέ» εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος του κ. Σπίρτζη την Πέμπτη («κωφάλαλος»), ενώ και ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαθέσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα έσοδα της ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών της Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ποσό 8 εκατ. ευρώ, που θα διατεθεί για την άμεση αντικατάσταση και επισκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσίας

www.enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ