Επανεκλογή Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA (video&pics)

Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA καθώς ο αντίπαλός του πρίγκιπας Άλι, αποσύρθηκε από τη δεύτερη ψηφοφορία… Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη θητεία του μετά τις εκλογές που έγιναν στη Ζυρίχη την Παρασκευή… Στον πρώτο ο Σεπ Μπλάτερ έλαβε 133 ψήφους έναντι 73 του Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.
Ο Ελβετός παράγοντας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 65ο συνέδριο της FIFA, έπαιξε το τελευταίο του… χαρτί για να παραμείνει στην προεδρία της FIFA. Μετά και το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο…  Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε πως είναι ικανός να βγάλει το… καράβι από την καταιγίδα, δεν αρνήθηκε μέρος της ευθύνης, και υποστήριξε ότι λόγω της εμπειρίας του είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη δουλειά. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις, αλλά εξελίξεις. Θεωρούμαι υπεύθυνος για την καταιγίδα. Το αποδέχομαι σαν μια ευθύνη που έπεσε στους ώμους μου. Θα διορθώσουμε τη FIFA μαζί, θα φτιάξουμε μια συνομοσπονδία ακόμη πιο δυνατή. Σας το υπόσχομαι. Μπορώ να τα καταφέρω με την αγάπη μου και την ενέργειά μου. Μια όμορφη FIFA. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Σας χρειάζομαι. Η FIFA δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή μια οργάνωση. Πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, οι ποδοσφαιριστές, τα πρωταθλήματα, οι διαιτητές. Θα φτιάξω μια ειδική επιτροπή που όλοι όσοι εμπλέκονται με το άθλημα θα συμμετέχουν σε αυτό. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η «χήνα με τα χρυσά αυγά». Πρέπει να το προστατέψουμε. Να αντιμετωπίσουμε τα στημένα παιχνίδια, τη βία, το ντόπινγκ. Η FIFA πρέπει να παίξει ενωτικό ρόλο ακόμη και όπου υπάρχει πόλεμος. Το ποδόσφαιρο είναι συναισθήματα και ελπίδα. Με ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε κι εγώ γνωρίζω πως μπορώ να στηριχθώ σε εσάς. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το καλό μας όνομα. Και θα ξεκινήσουμε από αύριο κιόλας. Κάποιοι θα πουν πως είμαι εδώ για πολύ καιρό. Ίσως πάρα πολύ. Τι είναι όμως ο χρόνος; Νιώθω σαν να είμαι πολύ λίγο καιρό εδώ. Θέλω να είμαι μαζί σας. Θέλω να συνεχίσω μαζί σας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Για μένα είναι θέμα σεβασμού. Αγαπητοί φίλοι, το ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν δυνατό και έμπειρο ηγέτη που γνωρίζει τα μέσα και τα έξω. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους οικονομικούς και πολιτικούς συμμάχους μας. Σας ευχαριστώ. Όλα είναι στα χέρια σας».
Από την πλευρά του ο μεγάλος χαμένος της ψηφοφορίας για την άναδειξη του νέου προέδρου της FIFA, ο Πρίγκηπας της Ιορδανίας Αλ Μπιν αλ-Χουσεΐν, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Δεν θα κρυφθώ όταν η κατάσταση θα είναι άσχημη, ούτε σκοπεύω να βγω μπροστά όταν θα είναι όλα καλά Δεν υπάρχει πιο κρίσιμη στιγμή από αυτή. Πρόκειται για κρίσιμο σταυροδρόμι στο ποδόσφαιρο. Δεν θα κρυφθώ στους δύσκολους καιρούς. Είστε οι κάτοχοι του παιχνιδιού. Θα ανοίξω τις πόρτες της FIFA».
Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα