Γυμνόστηθη διαμαρτυρία με μίνι κατά της σεξουαλίκής βίας (εικόνες)

30 Μαΐου 2015

Οι Ισραηλινές φόρεσαν τα πιο έξαλλά τους ρούχα και διαδήλωσαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ

Εκατοντάδες ήταν οι Ισραηλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, φόρεσαν ό,τι πιο προκλητικό είχαν και συμμετείχαν στο “SlutWalk” της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για την μεγάλη πορεία - διαμαρτυρία ενάντια στην σεξουαλική βία και στην σεξουαλική παρενόχληση.

Το «φαινόμενο», που έχει παγκόσμιες διαστάσεις, ξεκίνησε από το Τορόντο του Καναδά το 2011, όταν ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους με τα πιο «έξαλλα» ρούχα που είχαν για να διαμαρτυρηθούν κατά αστυνομικού που είχε δηλώσει πως «οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να ντύνονται σαν τσ... (sluts) ώστε να μην θυματοποιούνται»! 

Στο Ισραήλ το πρώτο SlutWalk διοργανώθηκε το 2012 στο Tel Aviv και από τότε γυναίκες κατά κύριο λόγο φορούν τα πιο αποκαλυπτικά τους ντεκολτέ και τα πιο καυτά μίνι και βγαίνουν στους δρόμους.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που σας αποκάλεσαν πόρνη»; ρωτούν οι διοργανωτές, καταγγέλοντας όσους υποστηρίζουν πως οι γυναίκες προκαλούν τον βιασμό και τη σεξουαλική παρενόχληση με τη συμπεριφορά και το ντύσιμό τους.

«Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς σε δημόσιους χώρους», λένε οι συμμετέχουσες, που τράβηξαν πολλά βλέμματα απορίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια καθώς συνοδεύονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ