Ο μεγάλος Ζλάταν και οι… άλλοι

Ένας τελικός στο Παρίσι (22:00). Με την πρωταθλήτρια Παρί να αντιμετωπίζει την Οσέρ της Β’ κατηγορίας. Πώς μπορεί να μην πανηγυρίσει ο Ζλάταν στο «Σταντ ντε Φρανς»;
Είναι το ερώτημα που λογικά δεν θα χρειαστεί να απαντηθεί. Διότι αν βρεθεί πως μπορεί να μην το… σηκώσει ο μεγάλος στα της αποψινής αναμέτρησης, τότε η Οσέρ θα έχει γράψει ιστορία και θα έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ
Γι’ αυτήν, το μεγαλύτερο ραντεβού των τελευταίων ετών είναι το σημερινό. Από την Πέμπτη το μεσημέρι η ομάδα απομονώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού ώστε να προετοιμαστεί σε ηρεμία.
Ο Βανουτσί δοκίμασε όλα τα πιθανά σχήματα ώστε να καταλήξει στους πιο φορμαρισμένους του παίκτες. Θα παίξει πολύ αμυντικά και θα περιμένει μήπως και καταφέρει να βγάλει κάποια καλή αντεπίθεση. Ανιμετωπίζει με χιούμορ τον αγώνα και δηλώνει:« Αφού έφαγαν από έξι γκολ Λιλ και Γκινγκάμπ, είναι λογικό να φάμε κι εμείς άλλα τόσα».
Οι απουσίες της είναι σταθερά οι ίδιες τις τελευταίες εβδομάδες. Ο κεντρικός αμυντικός Καστελετό και ο μέσος Γκρανίκ είναι οι σημαντικότερες. Σε λιγότερο σημαντικές απουσίες, ο Λεφέβρ και ο Μπομπό.
Στην Παρί τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να προσπαθήσει για να μην πανηγυρίσει. Κλείνει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά έχοντας την ευκαιρία να πάρει έναν τέταρτο τίτλο (Σούπερ Καπ, Λιγκ Καπ, Πρωτάθλημα). Ο Ιμπραΐμοβιτς ξαναμπήκε στο γήπεδο μετά από δύο εβδομάδες απουσίας. Ο επιθετικός Μπαεμπέκ είναι κι αυτός παρών. Μοναδική απουσία ο Παστόρε που είναι τιμωρημένος.
Οι Παριζιάνοι έχουν κατακτήσει το Κύπελλο 8 φορές με τελευταία το 2010, ενώ η Οσέρ 4 φορές με πιο πρόσφατη το 2005.

Σχετικά άρθρα