Πρωταθλητής σε τελικό που δεν τελείωσε

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Παπαστράτειο στον πέμπτο τελικό ο οποίος λόγω επεισοδίων δεν τελείωσε ποτέ. Οι ερυθρόλευκες 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ήταν μπροστά με 10-4, ωστόσο το ματς διακόπηκε με την Βουλιαγμένη να αποχωρεί. Το παιχνίδι το πήρε στα χαρτιά ο Ολυμπιακός με σκορ 5-0 και έτσι έφτασε στο 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 
Η πολυνίκης του θεσμού Βουλιαγμένη κατάφερε ενώ βρέθηκε πίσω με 2-0 να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Εκεί ο Ολυμπιακός, με τη συμπαράσταση του κόσμου του, ήταν ανώτερος και επιβλήθηκε καθολικά. 
Παρότι η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με την Χυδηριώτη ο Ολυμπιακός με το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου ήταν μπροστά με 2-1.
Ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός και έφτασε στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου να είναι μπροστά με 7-3 και να έχει αγκαλιάσει την κούπα. Η Βουλιαγμένη δεν αντέδρασε και ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά για το 9-3 του τρίτου οκτάλεπτου.
Τρία λεπτά πριν το φινάλε του τελικού και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 10-4, ο τεχνικός της Βουλιαγμένης πήρε τάιμ άουτ.
Κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ υπήρξε ένταση από την εξέδρα προς τον… πάγκο της Βουλιαγμένης με τον Κώστα Δήμου να γίνεται στόχος μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά ενώ εκτόξευσαν και αντικείμενα.
Ο τεχνικός της Βουλιαγμένης αντέδρασε, αμέσως μετά υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη ένταση κάτι που οδήγησε στην διακοπή του τελικού.
«Εμείς ζητήσαμε πριν από τον αγώνα οι πάγκοι να πάνε απέναντι. Δε γίνεται για 3 οκτάλεπτα να μας βρίζουν και μας φτύνουν. Δεν ανεχόμαστε να το δεχόμαστε αυτό επειδή είναι ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα δε μας έβριζαν μόνο από την κερκίδα αλλά κι από τα επίσημα. Εγώ είμαι εντάξει. Κάποιοι άλλοι δεν είναι εντάξει που μου λένε κάτσε να σε βρίζουν και να σε φτύνουν. Βλέπετε εσείς να μπορεί να γίνει παιχνίδι;», είπε στην κάμερα της NOVA.
Ο Δήμου πήρε τις παίκτριες του κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Τα καθίσματα πίσω από τον πάγκο της Βουλιάγμενης εκκενώθηκαν προκειμένου να συνεχιστεί ο τελικός, όμως η Βουλιαγμένη δεν βγήκε ξανά στην πισινά. Έτσι ο τελικός «έληξε» με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα