Βλέπει ομίλους ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου και μένει ζωντανός στην μάχη για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης των play off που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.
Από ένα ημίχρονο μοιράζονται οι δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο να είναι σαφώς ανώτερος του Αστέρα στο πρώτο μέρος αλλά να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του Θεοδωρόπουλου. Διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με τους Αρκάδες να έχουν ενέργεια και διάθεση για τη νίκη. Το γκολ της νίκηw για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη πέτυχε ο Κουρμπελης αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα του Ατρόμητου. 
Ο Αστέρας ελπίζει σε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και έτσι θα έχει… «καβαλήσει» τον δικέφαλο στη βαθμολογία των play off της Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα η ομάδα του Βεργέτη έχει τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη κάτι που της δίνει σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την δεύτερη θέση των play off που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League. 
Α’ ημίχρονο:
Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος καθ’ όληξ τη διάρκεια του πρώτου μέρους ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ.
Ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρόλε εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Ιγκλέσιας να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε εκτός εστίας.
Ένα λεπτό αργότερα ο Δημούτσος πέφτει στην περιοχή και ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Τσιτσώνης βγάζει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ατρόμητου για θέατρο.
Στο 20′ ο Μαρσελίνιο κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από τα αριστερά ωστόσο ο Θεοδωρόπουλςο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 23′ ο Καραμάνος, πίσω από τη σέντρα, πετάει τη μπάλα μπροστά με τον Δημούτσο να φεύγει στην κόντρα και τον Σανκαρέ να τον καταδιώκει. Μόλις ο άσος του Ατρόμητου μπήκε στην περιοχή και ήταν φάτσα με τον τερματοφύλακα του Αστέρα ο Σανκαρέ του πήρε του μπουκιά από το στόμα.
Τρία λεπτά αργότερα ο Φερνάντεζ κερδίζει την κόντρα και κινείται παράλληλα στην περιοχή, κάνει του σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ατρόμητου. Στο 37′ Ο Μαρσελίνιο προλαβαίνει τη μπάλα πριν βγει από την τελική γραμμή (σύμφωνα με τον επόπτη), κάνει το γύρισμα στον Καραμάνο ο οποίος με γυριστό σουτ απειλεί αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλοκάρει.
Β’ ημίχρονο:
Ο Αστέρας μπήκε πιο δραστήριος και πιο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο τα πρώτα λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια φάση.
Στο 60′ η πρώτη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ρόλε μπήκε στην περιοχή έπειτα από κάθετη μπαλιά αλλά το σουτ που έκανε (το οποίο ήταν καλό) μπλόκαρε ο Γκοργκούνοφ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φερνάντεζ κάνει ένα δυνατό σουτ ωστόσο η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 66′ ήταν η φάση που άλλαξε τον αγώνα. Ο Φερνάντεζ εκτελεί ένα φάουλ από τα δεξιά, η άμυνα του Ατρόμητου «κοιμάται» και αφήνει αμαρκάριστο τον Κουρμπελη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Γκοργκούνοφ και στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά κάνει το 1-0.
Από εκεί και πέρα ο Αστέρας είχε την ψυχολογία, με τον Ατρόμητο να είναι σοκαρισμένος από το τέρμα που δέχθηκε. Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι και είχαν τον έλεγχο του αγώνα.
Στο 82′ ο Φερνάντεζ εκτέλεσε ένα φάουλ από το ίδιο σημείο που ήρθε και το γκολ, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 89′ ο Κατσουράνης βγάζει την σέντρα για τον Ναπολεόνι, ο οποίος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Θεοδωρόπουλου.
Που κρίθηκε:
Η αλλαγή της εικόνας αλλά και της διάθεσης του Αστέρα από το ένα ημίχρονο στο άλλο ήταν καθοριστική. Ο Ατρόμητος από την άλλη μεριά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην επιθετικότητα του Αστέρα. Κρίσιμο το λάθος του Γκοργκούνοφ ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Επίσης ο Ατρόμητος είχε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ αφού ήταν αναποτελεσματικός. 
Παίκτης από χρυσάφι: Αναμφίβολα ο Κουρμπέλης είναι ο MVP λόγω του γκολ που πέτυχε. Ωστόσο εξαιρετικός ήταν και Νίκο Φενράντεζ αλλά και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Θεοδωρόπουλος.
Η σφυρίχτρα:
Ο Τριτσώνης σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι στη φάση του 4ου λεπτού με τον Δημούτσο και σωστά κιτρίνισε τον παίκτη του Ατρόμητου. Δεν υπάρχει καμία επαφή και ο Δημούτσος προσπαθεί να ξεγελάσει τον ρέφερι ο οποίος ήταν κοντά στη φάση. Ο Τριτσώνης ήταν αρκετά καλός αλλά ίσως εκτέθηκε σε 1-2 περιπτώσεις από τους βοηθούς του και πάλι όχι σε σημαντικές ή κρίσιμες φάσεις.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (71′ Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (77′ Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (63′ Μούκαμ), Νίκο, Γιαννιώτας, Μπαράλες. Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69′ Ναπολεόνι), Καραμάνος (77′ Παπάζογλου), Ούμπιντες (72′ Μπρίτο), Μαρσελίνιο. 

Σχετικά άρθρα