Οι «Εσιέν» και οι… «Βαλενσιέν»

Ασχέτως εάν υπάρχουν αμφιβολίες για την τωρινή αγωνιστική κατάσταση του Εσιέν, η παρουσία του Γκανέζου άσου στο ελληνικό πρωτάθλημα στα 32,5 χρόνια του αποτελεί πρόοδο για το ποδόσφαιρό μας. Και μια κίνηση που ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι αλήθεια ότι είχε αρκετά χρόνια να κάνει μια τέτοια αστραφτερή προσθήκη. 
 
Παρότι ο Ολυμπιακός έχει χαράξει εδώ και πολύ καιρό τη δική του στρατηγική στις μεταγραφές, η ενίσχυση του αντίπαλου με έναν παίκτη διεθνούς κύρους όπως ο Εσιέν, είναι ευνόητο πως πιθανότατα θα έχει απαντήσεις. Και σίγουρα το να δυναμώνει ο Παναθηναϊκός ωφελεί τον ανταγωνισμό και οδηγεί σε μεγαλύτερη ενδυνάμωση του Ολυμπιακού.
 
Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό το φετινό καλοκαίρι για την απόκτηση αστεριών από το εξωτερικό και η προσπάθειά τους να φέρουν τον Ρομπίνιο στην Ελλάδα δείχνει ότι υπάρχει βούληση για μεταγραφή αεροδρομίου. 
 
Προτεραιότητα φυσικά για τον Ολυμπιακό (πρέπει να) είναι η στόχευση σε ποδοσφαιριστές που εκτός από την αγωνιστική διαφορά μπορούν να έχουν και μεταπωλητική δυνατότητα. 
 
Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή π.χ. δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί αυτή του Αρτούρ Μασουακού για τον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε 300 χιλιάρικα και τώρα μπορεί να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή με τουλάχιστον 20πλάσιο ποσό. Μέσα σε ένα χρόνο! Αυτή είναι η απόλυτη έννοια της «εκτόξευσης χρηματιστηριακής αξίας». 
 
Διότι καλοί οι Εσιέν, αλλά η μαγκιά είναι να ξετρυπώνεις και να αξιοποιείς νέα αστέρια σαν κι αυτό της… Βαλενσιέν. 
 
Κι αν μπορείς να έχεις και «Εσιέν» και «Βαλενσιέν», όπως επιχειρεί ο Ολυμπιακός, αυτό είναι το ιδανικό…

Σχετικά άρθρα