Εύκολα σουβλάκια κοτόπουλου με κάρι!

2 Ιουνίου 2015

Στρώσε το τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20'.

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι (μαυροσούσαμο) ή άσπρο σουσάμι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2 - 3 στήμονες σαφράν 
 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 10΄-15΄

Διαδικασία 

Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και το κρατάμε σε ένα μπολ.

 

Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200° C. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθεις κύβους, τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο, το κάρι, το μαυροκούκι ή το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί ή τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.

 

Σαλάτα: Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τα χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα και 4 - 5 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.

 

Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη μανιταροσαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και σερβίρουμε.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια!
Τα νέα της ημέρας
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια!