Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. στην πλατεία Αλεξάνδρας η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη η παρουσίασε το βιογραφικό του Σέρβου τεχνικού.
Κατσιούρας: «Μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο team manager της ομάδας Βόλεϊ του Ολυμπιακού, Νίκος Κατσιούρας ο οποίος τόνισε: «Κάναμε μια επιλογή μεταξύ αρκετών προπονητών που μας πρότειναν διάφοροι μάνατζερ, εκτιμώντας το βιογραφικό του και κάποιες συστάσεις που πήραμε από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό που μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο. Του έχω εξηγήσει ότι το Ελληνικό ρόστερ έχει μια αλλαγή σε μια θέση την οποία ξέρετε και στο θέμα των ξένων περιμένουμε και τον ίδιο. Θα του στείλουμε τις προτάσεις των μάνατζερ και από κει και πέρα θα περιμένουμε και τις δικές του εισηγήσεις».
Κοβάτσεβιτς: «Χαρούμενος που θα μείνω εδώ»
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς που δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή που ήρθα σε ένα τέτοιο κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός. Όπως έχετε ακούσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου το πέρασα στον Ερυθρό Αστέρα και από εκεί αγαπάω πολύ το κόκκινο και το άσπρο χρώμα είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω εδώ. Δεν μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την κορυφή αλλά την επόμενη φορά που θα υπάρχει τέτοια συνέντευξη δεν θα χρειαστώ τη βοήθεια του μεταφραστή. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να ανεβαίνουμε ακόμα περισσότερο επίπεδο. Γνωρίζω καλά τους στόχους του Ολυμπιακού ξέρουμε ότι είναι η κορυφή και η πρώτη θέση. Σας ευχαριστώ και πάλι».
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό είπε: «Κυρίως περισσότερα στοιχεία έμαθα από τις παίκτριες που τώρα παίζουν στην Εθνική ομάδα της Σερβίας και έχουν αγωνιστεί εδώ και με κάποιες παίκτριες από την Βουλγαρία. Με την Ογκνιένοβιτς κυρίως που είναι ακόμα πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία της εδώ».
Αν το στοίχημα είναι η Ευρώπη τη νέα χρονιά για τον Ολυμπιακό αφού ο πήχης με τα συνεχόμενα νταμπλ είναι ψηλά: «Αυτό είναι μια πρόκληση για να δουλεύουμε ακόμα καλύτερα και περισσότερο».
Αν γνωρίζει το ρόστερ του Ολυμπιακού και αν για το σχεδιασμό της ομάδας κινηθεί στην αγορά της Σερβίας που γνωρίζει καλύτερα: «Αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν από κοινού με τους ανθρώπους της ομάδας».
Αν θα κινηθεί για ξένη ακραία και διαγώνια: «Τίποτα δεν είναι τόσο σίγουρο. Αυτές είναι οι ανάγκες που χρειάζεται η ομάδα αλλά το τι θα κάνουμε ακόμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο».

Σχετικά άρθρα