Στηρίζει… Βάλκε η FIFA

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη μίζα, η «έγκριση Βάλκε» και ο… πεθαμένος

Αντέδρασε η FIFA στο δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο Ζερόμ Βάλκε ήταν αυτό που έδωσε την εντολή για μίζα στην CONCACAF και στον του Τζακ Γουόρνερ, για την ανάθεση του Μουντιάλ 2010 στην Νότια Αφρική!    

«Ούτε ο Γενικός Γραμματέας Ζερόμ Βαλκ, ούτε κανένα άλλο μέλος από την ηγεσία της FIFA εμπλέκονται στην υποβολή, έγκριση και υλοποίηση εκείνου του έργου», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Αυτή είναι η απάντηση της FIFA στις αναφορές των «New York Times», σύμφωνα με τις οποίες ο Βάλκε ήταν αυτός που μεσολάβησε για τη μεταφορά 10 εκ. δολαρίων από λογαριασμούς της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας στην Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) και σε λογαριασμούς του Τζακ Γουόρνερ, πρώην αντιπρόεδρου της FIFA ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από τη Νότια Αφρική για να αναλάβει η χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Να θυμίσουμε πως ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε αποτελεί για χρόνια το «δεξί χέρι» του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ. Το θέμα έγινε γνωστό πριν από μερικά χρόνια, όταν και ο Τζακ Γουόρνερ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της FIFA, ενώ οι αμερικανικές αρχές τόνισαν λίγο μετά το νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι η «μίζα» αφορούσε το Μουντιάλ του 2010..

Ο Ζερόμ Βάλκε υποστηρίζει ότι δεν ενέκρινε μίζα και ότι υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής που έχει φύγει από τη ζωή. Ο Τζακ Γουόρνερ είχε συλληφθεί μετά τις αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Σχετικά άρθρα