Το Χόλιγουντ θα κάνει remake το "Νησί" - Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα

3 Ιουνίου 2015

Τη Βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα, πλησίασε για δεύτερη φορά η βιομηχανία του Χόλιγουντ, ζητώντας της να κάνει remake το βιβλίο της που αναφέρεται στη Σπιναλόγκα, «Το Νησί».

Το βιβλίο, που έχει μεταφερθεί ήδη στην τηλεόραση με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων, τώρα φαίνεται να έχει κινήσει ξανά το ενδιαφέρον Αμερικανών παραγωγών του Χόλιγουντ, οι οποίοι επιθυμούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, να δημιουργήσουν μια σειρά 13 επεισοδίων, διεθνών προδιαγραφών.

Ωστόσο, η Βρετανή συγγραφέας έχει θέσει στο μεγάλο αμερικανικό στούντιο που την προσέγγισε έναν πολύ συγκεκριμένο όρο. Τον εξής έναν: Τα γυρίσματα να γίνουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η βιομηχανία του κινηματογράφου προσεγγίζει τη Βικτόρια Χίσλοπ για το συγκεκριμένο βιβλίο. Η πρώτη ήταν πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση να μεταφερθεί στην ελληνική τηλεόραση το βιβλίο. Τότε, όμως η συγγραφέας των μπεστ σέλερ είχε αρνηθεί να πωλήσει τα δικαιώματα, επειδή παρά την υψηλή αμοιβή φοβόταν ότι οι Αμερικανοι παραγωγοί θα της άλλαζαν εντελώς το story και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να απείχε πολύ από αυτό που εκείνη έχει γράψει. Μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά πως φοβόταν ότι το βιβλίο της στο Χόλιγουντ θα κατέληγε σε ταινία τρόμου.

Τώρα όμως από θέση ισχύος είπε το «ναι», εφόσον τα γυρίσματα πραγματοποιηθούν εκεί που έγιναν και της ελληνικής παραγωγής, στην όμορφη Πλάκα και τη Σπιναλόγκα, στην Κρήτη.

Το μόνο που μένει να καμφθεί είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι οι κινηματογραφικοί παραγωγοί των ταινιών «Τροία» και «Αλέξανδρος» αλλά και της σειράς «Game of thrones» ζήτησαν να τους παραχωρηθούν μέρη στην Ελλάδα, αλλά πάντα στεκόταν εμπόδιο η ελληνική γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα άλλες χώρες να προτιμώνται.


inews.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....