Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2">Για το ραβανί</li>
<li class="ingredient">2 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά</li>
<li class="ingredient">200γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ</li>
<li class="ingredient">χυμό από 3 πορτοκάλια</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 2 πορτοκάλια</li>
<li class="ingredient">300γρ. σιμιγδάλι χοντρό</li>
<li class="ingredient">120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</li>
<li class="ingredient">150γρ. καρύδα τριμμένη</li>
<li class="ingredient2">Για το σιρόπι</li>
<li class="ingredient">600γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">1 λίτρο νερό</li>
<li class="ingredient2">Για την κρέμα</li>
<li class="ingredient">1 λίτρο γάλα</li>
<li class="ingredient">150γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">60γρ. κορν φλάουρ</li>
<li class="ingredient">1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)</li>
<li class="ingredient">κανέλα για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά του ραβανί και ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαστάσεων 25εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του ραβανί. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβετε σε ρόμβους πριν το σιροπιάσετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. Για να σιροπιάσετε το ραβανί θα πρέπει το σιρόπι να είναι καυτό και το ραβανί χλιαρό.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνετε πάνω στο κρύο ραβανί. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα