Ψάρι με πολλά αρώματα, στο πί και φί!

3 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι σε φιλέτο (γαλέος, μπακαλιάρος, συναγρίδα αλλά και σολομός)
  • 6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 200γρ. ντοματίνια ολόκληρα
  • 500γρ. πατατούλες baby ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο με ψαλιδάκι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο και δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ, βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, βάζετε το ψάρι, περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά και σερβίρετε. Τρώγεται ωραιότατα και κρύο και την επόμενη μέρα.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace