Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο στο φούρνο!

3 Ιουνίου 2015

Yλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 λεμόνια ζουμερά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα σας από τα αρώματα.

Βήμα 2

Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. Ραντίζετε με το μίγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ