Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο στο φούρνο!

<h3 class="blue">Yλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 κοτόπουλο σε μερίδες</li>
<li class="ingredient">1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες</li>
<li class="ingredient">3 λεμόνια ζουμερά</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας μέλι</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα σας από τα αρώματα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. Ραντίζετε με το μίγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα