Γιουβέτσι με λαχανικά και χυλοπίτες!

3 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες μέτριες
  • 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3-4 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
 
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί στην άκρη.

Βήμα 2

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκύθια και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και στο μεταξύ αλατίζετε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζετε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με νερό αν δεν είναι αρκετός.

Βήμα 4

Ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με το κρέας. Συμπληρώνετε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνετε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.

Βήμα 5

Τέλος, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού ομοιόμορφα στο φαγητό και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά ακόμα πριν το ξεφουρνίσετε. Το σερβίρετε μετά από 15 λεπτά.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ