Διαφορετική ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και σάλτσα κρασιού!

3 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 ml γάλα ελαφρύ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή
  • 1 χούφτα μυρωδικά με τα φύλλα διαλεγμένα και ψιλοκομμένα (6 φύλλα φασκόμηλου, 4 κλωνάρια δεντρολίβανο, 4 κλωνάρια θυμάρι) και άλλη μία χούφτα τηγανισμένα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 8 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα μικρά κομμένα σε φέτες χοντρές (250 γρ)
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά (προαιρετικά) ή σαλάτα για το σερβίρισμα 

Για τη σάλτσα

  • ηλιέλαιο για πασπάλισμα
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σπάμε μέσα τα αυγά ένα ένα τη φορά χτυπώντας τα κιόλας καλά με το σύρμα όσο τα ρίχνουμε. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε και μετά σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες ή και για όλη τη νύχτα.

 

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί 30x22 εκ. και με υψηλά τοιχώματα ζεσταίνουμε το λάδι .

 

Βάζουμε τα λουκάνικα και το μπέικον στο ταψί μαζί με τις φέτες κρεμμυδιών. Τοποθετούμε το ταψί στη μέση του φούρνου.

 

Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν τα μπέικον και τα λουκάνικα χρώμα .

 

Το μείγμα που ετοιμάσαμε πιο πάνω με τα αυγά θα πρέπει να έχει την υφή της κρέμας γάλακτος. Αν είναι πιο πηχτή αραιώνουμε προσθέτουμε λίγο κρύο νερό . Παίρνουμε το μείγμα αυτό, το βάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και το ρίχνουμε γρήγορα πάνω από τα λουκάνικα. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου και δεν την ανοίγουμε για τα επόμενα 25 λεπτά.

 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά.

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει κολλώδες.

 

Για να τελειώσουμε τη σάλτσα μας, ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στα κρεμμύδια για να γίνει μία πάστα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε το κρασί λίγο λίγο τη φορά  ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρουμε μία ωραία σάλτσα. Αυξάνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

 

Μέχρι εκείνη την ώρα η ομελέτα μας θα πρέπει να έχει φουσκώσει και να έχει πάρει χρυσαφί χρώμα. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ