Μια σοκολατόπιτα απο την....Γαλλία!

3 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια του 1 εκ., μαλακωμένο
  • Μία βάση για γλυκιά τάρτα 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανοίγουμε τη βάση της τάρτας και την ψήνουμε κανονικά. 

Με το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα μέχρι να κάνει σφίξει για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη χτυπημένη κρέμα στο ψυγείο γαι να κρυώνει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στην οποία έχουμε βάλει λίγο νερό (2-3 εκ. σε ύψος) που σιγοβράζει, αναμειγνύουμε τα αυγά , τη ζάχαρη και το νερό (προσοχή το μπολ να μην ακουμπάει το νερό). Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε και 1 κ.γ. βανίλια και αρχίζουμε γρήγορα γρήγορα να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Με μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγύ που είχαμε στο ψυγείο στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3-4 ώρες.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ