Ριζότο με γεύση καλοκαίρι!

3 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 750 ml νερό (3 κούπες)
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο (1 κούπα)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1 ζωμό λαχανικών

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο
  • άνηθο
  • μαϊντανό
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό!

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι μας (1 κούπα) και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά μας. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρούμε από τη φωτιά . Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε. 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ