Tάρτες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια!

3 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη ( έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη, και το θυμάρι.
  • Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου.
  • Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
 
 
http://akispetretzikis.com/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace