Tάρτες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 φύλλο σφολιάτας</li>
<li>40 γρ. βούτυρο</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>400 γρ. ψιλοκομμένο πράσο</li>
<li>100 γρ. ροκφόρ</li>
<li>75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα</li>
<li>λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>1 πρέζα ζάχαρη</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li><span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</span></li>
<li><span>Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη ( έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).</span></li>
<li><span>Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.</span></li>
<li><span>Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.</span></li>
<li><span>Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη, και το θυμάρι.</span></li>
<li><span>Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.</span></li>
<li><span>Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου.</span></li>
<li><span>Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.</span></li>
<li><span>Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι.</span></li>
<li><span>Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div>http://akispetretzikis.com/</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα