Έχω ακμή: Ποιο αντιηλιακό να διαλέξω;

3 Ιουνίου 2015
Μιμή, 23 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, έχω λιπαρό δέρμα με ακμή. Ακολουθώ ένα χρόνο τώρα θεραπεία με κρέμες. Οι κρέμες που χρησιμοποιώ είναι SKINOR ENEPIDUO AVENE. Μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα οικονομικό αντιηλιακό. Έχω διαβάσει ότι όσοι έχουν ακμή δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα κοινά αντιηλιακά. Είναι σωστό κάτι τέτοιο;

Στο ερώτημα απάντησε η Πηνελόπη Τυμπανίδη, Δερματολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή αναγνώστρια,

Υπάρχει ενα αντιηλιακό SPF40 πολύ στεγνό και καλό για λιπαρή επιδερμίδα και λέγεται Benostan SPF 40. Δεν έχει συντηρητικά και γι'αυτό πρέπει ο φαρμακοποιός σας να σας το παραγγείλει.

Dr. Penelope Tympanidis

Consultant Dermatologist

 

Βιογραφικό
Η Δρ. Τυμπανίδη είναι Δερματολόγος και εργάζεται στα ιατρεία της στο Λονδίνο και την Αθήνα. Τα τελευταία 14 χρόνια πρωτοπορεί σε λεπτές τεχνικές στον τομέα της αντιγήρανσης. Έχει συνεργαστεί με το Mayday University Hospital του Λονδίνου, ενώ έχει συμβάλει σημαντικά σε κλινικές έρευνες του τμήματος Δερματολογίας του Νοσοκομείου UCL στο Middlesex. Επίσης, συνεργάζεται με το Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί σε διάφορες μονάδες δερματολογίας στο Λίβερπουλ, Γλασκώβη και το Λονδίνο με αποτέλεσμα να έχει εμπειρία σε περιστατικά αλλεργίας και επιδερμικών δοκιμασιών, παιδιατρικής δερματολογίας, του καρκίνου του δέρματος και περιστατικά που σχετίζονται με το ουροποιογεννητικό σύστημα. Πραγματοποιεί, συνεδρίες θεραπείας με λέιζερ, ενώ οργανώνει συναντήσεις με φοιτητές και Γενικούς Ιατρούς. Εκπαιδεύει τώρα κατώτερος πλαστικούς χειρουργούς, σε λεπτές επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις, και νέους δερματολόγους σε χειρουργικές επεμβάσεις του δέρματος. Αρθρογραφεί συχνά σε περιοδικά και εφημερίδες όπως τα Elle, Vogue, Sunday Times, Evening Standard, Telegraph,  καθώς και εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα σχετικά αισθητικές επεμβάσεις και μεθόδους αντι-γήρανσης.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...