Καταγγέλουν «διαιτητικό βιασμό»

Mε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση , στην οποία καταγγέλλει τον «μεγαλύτερο διαιτητικό βιασμό στην ιστορία», ο Διομήδης Άργους ζητά από την ΟΧΕ να μην επικυρώσει την βαθμολογία του πρωταθλήματος, αναφερόμενος αναλυτικά σε όσα συνέβησαν στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην PAOK Sports Arena. Συνοδεύει μάλιστα την ανακοίνωση με βίντεο που περιέχει τις 26 αποφάσεις που αλλοίωσαν κατά την κρίση του το αποτέλεσμα.
Οι παράγοντες του Διομήδη ζητούν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη.
Αναλυτικά:
 
«Πολλά γράφτηκαν για τον 2ο τελικό του πρωταθλήματος… για το ματς του αιώνα, το καλύτερο παιχνίδι στην 38χρονη ιστορία του αθλήματος και άλλα τέτοια επικά. Είχε όντως τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο (εξέλιξη (δύο παρατάσεις – πέναλτι), διακύμανση σκορ και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο), δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν σκληρή και ο μύθος κατερρίφθη. Το μόνο που δεν γράφτηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι από κανέναν ήταν η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η μοναδική πρωτιά που διεκδικεί ο δεύτερος τελικός στο PAOK Sports Arena είναι αυτή του μεγαλύτερου διαιτητικού βιασμού στην ιστορία του αθλήματος και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για αντίστοιχη πρωτιά σε Πανευρωπαϊκό ή ακόμα και Παγκόσμιο επίπεδο.
 
Πάντα θεωρούσαμε ότι τα διαιτητικά λάθη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού και ως ένα βαθμό αποδεκτά λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα. Όμως αυτά που έγιναν στο PAOK Sports Arena εις βάρος του Διομήδη, λόγω του μεγάλου αριθμού των λαθών, του τρόπου που διεπράχθησαν (μπροστά στα μάτια των διαιτητών) και κυρίως της φύσεως των παραβάσεων, ξεπέρασαν (για την ακρίβεια ούτε καν άγγιξαν) τα όρια του ανθρώπινου λάθους. Είναι «λάθη» άνευ προηγουμένου και συνιστούν ξεκάθαρη παρέμβαση, προκειμένου να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα του αγώνα & κατ΄ επέκταση η έκβαση του Πρωταθλήματος. Η 27-05-2015 θα μείνει στην ιστορία ως ημερομηνία που συντελέστηκαν τα μεγαλύτερα διαιτητικά εγκλήματα και η μεγαλύτερη κλοπή αγώνα στην 38χρονη ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.
 
Άδικες αποβολές, άκυρα γκολ, ανύπαρκτα πέναλτι, ατιμώρητα αντιαθλητικά χτυπήματα, παραβίαση κανονισμών και πολλά άλλα συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής. Μετρήσαμε περισσότερες από 38 άδικες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του Διομήδη, αριθμός αδιανόητος για ένα μόνο αγώνα. Στο video που ετοιμάσαμε και συνοδεύει την παρούσα επιστολή, επιλέξαμε μόνο τις πιο κραυγαλέες (26!!! τον αριθμό) οι οποίες αδίκησαν κατάφωρα την ομάδα μας και διαμόρφωσαν 100% το τελικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο video έχει επίσης ανυπολόγιστη αξία σε μεταφυσικό επίπεδο καθώς λύνει το μυστήριο και αποκαλύπτει στο ευρύ κοινό την «ανωτέρα δύναμη», την «δύναμη από πάνω που μας έδινε τη σιγουριά ότι δεν θα χάσουμε» όπως ανέφερε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο αντίπαλος προπονητής, η οποία οδήγησε την ομάδα του ΠΑΟΚ στην «επική ανατροπή» του τελευταίου πεντάλεπτου της κανονικής διάρκειας με το σκορ στο 24-29… Στο διάστημα 55-60, η «ανωτέρα δύναμη» κυριολεκτικά το τερμάτισε…
 
Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του προέδρου της ΟΧΕ, του Γ. Γραμματέα της ΟΧΕ, του Προέδρου της ΔΕΠ/ΟΧΕ (της επιτροπής που διοργανώνει το Πρωτάθλημα) & αρκετών μελών του Δ.Σ της ΟΧΕ. Μάλιστα οι Πρόεδροι ΟΧΕ & ΔΕΠ λοιδορήθηκαν και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τα «επίσημα» του γηπέδου (Στο τέλος βέβαια επέστρεψαν περιχαρείς και φωτογραφίζονταν με αυτόν που λίγο πιο πριν τους καθύβριζε με τον χείριστο τρόπο. Φανταζόμαστε για το «καλό» του αθλήματος.). Δυστυχώς πιάσαμε πάτο κ. Πρόεδρε. Μέχρι τώρα είχαμε φαινόμενα βίας στις κερκίδες & εκτός γηπέδου. Τώρα έχουμε τις «ομάδες ασφαλείας των Συλλόγων» που προπηλακίζουν αθλητές & προπονητές. Έχουμε τη βία εντός του αγωνιστικού χώρου. Και εις ανώτερα. Επιτρέψατε, με όσα μέτρα δεν πήρατε ως οφείλατε σαν διοργανώτρια, να θεωρούν κάποιοι τον αγωνιστικό χώρο τσιφλίκι τους & να έχουν την ανάλογη συμπεριφορά.
 
Συνέπεια του video λοιπόν, κάνουμε δημόσια καταγγελία για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και επειδή ήταν τελικός πρωταθλήματος, για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και, ως εκ τούτου, ζητούμε την μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της σαιζόν 2014-2015 και την παραπομπή της τύχης του 2ου τελικού και της σειράς των τελικών γενικότερα στην Αθλητική Δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε προκαταβολικά ότι με τον ισχύοντα κανονισμό κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, παρόλα αυτά λόγω της έκτασης και της σοβαρότητας των παραβάσεων ζητούμε κατ’ εξαίρεση χειρισμό (αυτό άλλωστε θα ζητήσουμε και από τον κύριο Κοντονή). Παράλληλα αιτούμαστε την οριστική διαγραφή των διαιτητών Τσάκωνα & Χασκή από την διαιτησία αλλά και την απαγόρευση κάθε περαιτέρω ενασχόλησης τους με το άθλημα της Χειροσφαίρισης.
 
Το θέμα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό, έχει και θα έχει μεγάλες προεκτάσεις, θα το κυνηγήσουμε και θα το φτάσουμε ως τα άκρα, με οποιοδήποτε κόστος. Αν δεν ξεκαθαριστεί επιτέλους το τοπίο, αν δεν σταλούν όλοι οι ανίκανοι σπίτι τους, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτός ο αγώνας. Και ας καταστραφεί ο Διομήδης ως ομάδα. Ούτως ή άλλως τι χειρότερο από αυτό που βιώσαμε στο PAOK Sports Arena μπορεί να συμβεί.
 
Η παρούσα επιστολή μαζί με το video θα κοινοποιηθεί:
στον Πρόεδρο της ΟΧΕ
στον Πρόεδρο της ΔΕΠ/ΟΧΕ
στην ΚΕΔ/ΟΧΕ
στις αρμόδιες επιτροπές της EHF
στην Αθλητική Δικαιοσύνη
στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
προσωπικά στον υφυπουργό κύριο Κοντονή (μαζί με τις φωτογραφίες των security)
σε Ελληνικά και Ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 
Στόχος μας είναι η δημόσια προβολή των όσων συνέβησαν στο PAOK Sports Arena, ώστε όλοι να αντιληφθούν το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την μέρα. Μπορεί εμείς να χάσαμε ένα πρωτάθλημα, αυτοί όμως που συντέλεσαν να στηθεί αυτό το σκηνικό της ντροπής, θα χάσουν πολύ περισσότερα. Η βραδιά της 27 Μαΐου θα τους στοιχειώνει για πάντα.
 
Αυτά επι του παρόντος αγαπητοί φίλοι. Μπορείτε τώρα να απολαύσετε το video.
 
Υ.Γ.1: Η φάση της κόκκινης κάρτας στον αθλητή μας Dacevic Luka, συνιστά την μεγαλύτερη παράβαση κανονισμών, εκθέτει ανεπανόρθωτα το διαιτητικό δίδυμο και από μόνη της στοιχειοθετεί την κατηγορία μας για αλλοίωση αποτελέσματος. Απλώς υπενθυμίζουμε τα γραφόμενα των Τσάκωνα & Χασκή στο φύλλο αγώνα: ”Στο 30 αποβάλαμε με κόκκινη κάρτα τον αθλητή Λούκα Ντάσεβιτς διότι σε ελεύθερη ρίψη σε νεκρό χρόνο έριξε σκόπιμα τη μπάλα στο πρόσωπο αντιπάλου που ήταν ακίνητος. Το δελτίο του κρατήθηκε”. Μια απλή επανάληψη ρίψης επειδή το αμυντικό τείχος κινήθηκε σύσσωμο (πήδηξε) μετατράπηκε σε κόκκινη κάρτα… Μάλλον θα “βλέπετε” καλύτερα από όλους εμάς. Εν τω μεταξύ ο αθλητής μας επέδειξε μοναδικές γνώσεις και στη Φυσική καθώς υπολόγισε την ταχύτητα του κινούμενου σώματος και την απόσταση αυτού από το έδαφος ώστε να επιτύχει ακριβές χτύπημα στο κεφάλι του αθλητή. Μια λέξη μόνο ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ!! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω αθλητής ήταν, εντελώς τυχαία, από τους κορυφαίους του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Όσο για την αντίδραση του πάγκου & των υπολοίπων του ΠΑΟΚ (παραγόντων & υπευθύνων “ασφαλείας”), προς τον αθλητή & τον βοηθό προπονητή του ΔΙΟΜΗΔΗ, είναι άξια επαίνου & συγχαρητηρίων. Είναι υπόδειγμα άψογης συμπεριφοράς. ΑΙΔΩΣ κύριοι!!!
 
Υ.Γ.2: Παρακαλούμε-προκαλούμε την ΚΕΔ/ΟΧΕ, να εξετάσει το συγκεκριμένο video καθώς και όλο το video του αγώνα, τα οποία θα της αποστείλουμε & να δημοσιοποιήσει την κρίση της για τους συγκεκριμένους διαιτητές. Μπορεί εμείς να μην βλέπουμε καλά & χρειάζεται να επισκεφτούμε οφθαλμίατρο.
 
Υ.Γ.3: Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εταιρία αθλητικών ειδών KEMPA και στον όμιλο Π&Γ Τζελάλης Ο.Ε., για την ανθεκτικότητα και την αντοχή των φανέλων μας, καθώς παρέμειναν άθικτες στις σκληρές δοκιμασίες και στα ατέλειωτα τραβήγματα από τους αντιπάλους μας στον συγκεκριμένο αγώνα, χωρίς να υποστούν ουδεμία φθορά ή να σκιστούν. Το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση της εταιρίας για να σταλεί στα κεντρικά της Γερμανίας, ώστε να αποτελέσει άμεμπτη και πειστική απόδειξη της υψηλής ποιότητας των υφασμάτων που χρησιμοποιούν».   
To βίντεο

 

Σχετικά άρθρα