Αναστασίου: «Θα πόνταρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Τον μεγάλο τελικό του Champions League μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα ανέλυσε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχρισε φαβορί την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ωστόσο τόνισε οι “μπλαουγκράνα” δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν την “Γηραιά Κυρία” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”:
Για τον τελικό του Champions League: «Οι δύο ομάδες παίζουν τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο κι αυτό που ξέρουν να κάνουν, το κάνουν πολύ καλά. Το σημαντικό είναι να γίνει όμορφο παιχνίδι. Θα υπάρχει πολλή τακτική, αλλά ελπίζω να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Αν δεν είχα άλλη επιλογή, θα πόνταρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν παίζω στοίχημα και δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη Γιουβέντους. Είναι μεγάλη ομάδα και δείχνει κάθε χρόνο βελτίωση. Με τον Αλέγκρι έγιναν πιο αποτελεσματικοί, αν και η πορεία στους ομίλους δεν έδειχνε ότι θα φτάσουν πολύ μακριά. Η Γιουβέντους ίσως να μην έχει τόση πολλή ποιότητα, αλλά διαθέτει κι αυτή προσωπικότητες, όπως ο Μπουφόν, και παίκτες που με μια ενέργεια μπορούν να κρίνουν ένα ματς με μια ενέργεια, όπως ο Πίρλο ή ο Τέβες».
Για την απουσία του Κιελίνι και το αν η Γιουβέντους θα παίξει με τρεις ή τέσσερις αμυντικούς: «Είναι μεγάλη απώλεια ο Κιελίνι, είναι η ψυχή της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι, αλλά οι Ιταλοί είναι δυνατοί στην άμυνα και όποιος παίχτης κι αν χρειαστεί να παίξει, θα κάνει τη δουλειά του. Μπορεί να αλλάξει ο Αλέγκρι το σύστημα της άμυνάς του, πιστεύω πως έχει καταστρώσει τα πλάνα του. Εκτιμώ πως θα επιλέξει τέσσερις αμυντικούς, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει ευφυείς παίκτες που μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα σε τέτοιο σχηματισμό. Θεωρώ πως θα παίξει με τέσσερις πίσω για να ελέγξει την κατάσταση καλύτερα και θα περιμένει βοήθεια από τους πλάγιους μπακ».
Για την επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα: «Είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Μόνο αν είναι σε κακή βραδιά ή τους εκνευρίσεις. Αλλά κι αυτό το έχουν περιορίσει με την εμπειρία τους. Από το πουθενά μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους και να σκοράρουν. Ακόμη και ο Σουάρες έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως είναι τρίτος, πίσω από Μέσι και Νεϊμάρ, γι’ αυτό κι έχει προσθέσει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως το μαρκάρισμα».
Για το μειονέκτημα της Μπαρτσελόνα: «Παίζει πολύ ανοιχτά, παίρνει ρίσκο στο παιχνίδι της κι εκεί μπορεί να βρεθούν χώροι για τη Γιουβέντους με τον Τέβες. Επειδή τα μπακ τους ανεβαίνουν πολύ ψηλά, είναι ευάλωτοι στην άμυνα».
Για το δίλημμα μεταξύ Γιορέντε και Μοράτα: «Ο Γιορέντε έχει τα φυσικά προσόντα. Μπορεί να βάλει στην πλάτη του τους αμυντικούς και να σπάσει την μπάλα για να βγάλει άλλους παίκτες μπροστά η ομάδα. Ο Μοράτα κινείται περισσότερο στο χώρο, αλλά ο Γιορέντε έχει μεγαλύτερη φυσική παρουσία και μπορεί να δίνει ανάσες στην άμυνα».
Για τη σύγκριση της τωρινής Μπαρτσελόνα με εκείνη του Γκουαρντιόλα: «Η τωρινή Μπαρτσελόνα είναι πιο ποιοτική. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έπαιζε πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο, χωρίς θέσεις. Ήταν κάτι διαφορετικό εκείνη η Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα υπάρχει καλύτερο υλικό στην ομάδα. Ο Νεϊμάρ και ο Σουάρες είναι πιο ποιοτικοί παίκτες από τον Πέδρο και τον Ετό που έπαιζαν τότε. Και ο Ράκιτιτς έδεσε πολύ καλά στην ομάδα με την ποιότητα και την εμπειρία του. Δεν προσπαθεί να κάνει το περιττό, αλλά αυτό που πρέπει και είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα».

Σχετικά άρθρα