Σιμόες: «Όνειρο να αγωνιστώ σε ένα σύλλογο που παίζει για τίτλους»

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ο Αντρέ Σιμόες κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Εκεί γνώρισε την αποθέωση και παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του ΟΤΕ TV. Ο Πορτογάλος μίλησε για την απόφασή του, τη θέση που αγωνίζεται, την ΑΕΚ που είδε, την αγάπη που δέχθηκε και έστειλε “μήνυμα” στον κόσμο της “Ένωσης”.

Αναλυτικά:

– Ήδη γνωρίζεις ότι η ΑΕΚ έχει παράδοση με τους Πορτογάλους, τον Φερνάντο Σάντος, τον Μπρούνο Άλβες. Πιστεύεις ότι μπορείς να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο;

«Ναι, γνωρίζω την παρουσία του Φερνάντο Σάντος, του Μπρούνο Άλβες, του Εντίνιο και τώρα του Έλντερ Μπαρμπόζα. Συζητούσαν πολύ στην Πορτογαλία για αυτούς. Όταν ήρθα εδώ παρατήρησα ότι όλοι τους έχουν ακόμη μεγάλη επαφή με τον σύλλογο, μοιράζονται τους μεγάλους στόχους του, πανηγυρίζουν τις νίκες του και αυτό είναι σημαντικό. Έχουν ακόμα επαφή».

– Γνωρίζουμε ότι παίζεις ως «6άρι», ως μέσος. Αυτή θα είναι η θέση που θα παίζεις ή μπορείς και σε άλλες;

«Όχι, αυτό χρειάζεται να το σκεφτούμε αρκετά. Μπορώ να παίξω στο κέντρο του γηπέδου, αλλά μπορώ και σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Αυτό είναι θέμα του προπονητή και όχι δικό μου».

– Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι το πρώτο που παρακολούθησες. Τι πιστεύεις για την εμφάνιση της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πάντα παίζει για να κερδίζει. Αυτό σήμερα δεν ήταν δυνατό. Ο Απόλλωνας έκανε καλό παιχνίδι. Πάντοτε είναι δύσκολο όταν ο στόχος έχει επιτευχθεί, ο στόχος ήταν η άνοδος για αυτό πιστεύω ότι η ΑΕΚ αξίζει συγχαρητήρια, διότι πέτυχε τον συγκεκριμένο στόχο που ήταν και ο βασικός».

– Από την στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία σου με την ΑΕΚ, έχεις δεχτεί πολλά μηνύματα στην σελίδα σου στο Facebook. Αυτή η επίθεση αγάπης και το πάθος από τους φίλους της ΑΕΚ ήταν ένα από τα στοιχεία που σε έκαναν να αποβάλλεις τον όποιο ενδοιασμό θα μπορούσες να έχεις για την απόφασή σου;

«Πρώτα από όλα δέχτηκα διότι είναι ιστορικός σύλλογος. Αυτό ήταν και το όνειρό μου, να αγωνιστώ σε έναν σύλλογο που παίζει για τίτλους. Εν συνεχεία, όταν είδα ότι οι φίλαθλοι στηρίζουν τόσο πολύ τους ποδοσφαιριστές χάρηκα πολύ, για αυτό και δέχτηκα τόσα πολλά μηνύματα στο Facebook. Προσπάθησα να τους ευχαριστήσω όλους, με κάποιους όπως είναι λογικό δεν τα κατάφερα».

– Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα, μια υπόσχεση στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Θα ήθελα να πω ότι είμαι ευγνώμων για όλη την στήριξη και όταν έχεις φιλάθλους σαν αυτούς πρέπει να τα δίνεις όλα μέσα στο γήπεδο και να παλεύεις μέχρι θανάτου».

Σχετικά άρθρα