Η γη ζει κι αναπνέει στον ρυθμό του Τελικού!

Κορυφώθηκε το παγκόσμιο ενδιαφέρον – θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες χώρες από όσες μεταδίδονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες – η 60η «μάχη του στέμματος» στο «μέτωπο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο γράφημα της ισπανικής ομάδας με τον παγκόσμιο χάρτη αναφέρονται οι ώρες (+1 είναι ώρες Ελλάδας) στις κυριότερες πόλεις. Σε αυτές η κινητοποίηση των φιλάθλων έχει υπερβεί κάθε λογική. Και θα ζήσουν εκεί την τιτανομαχία Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα στους δρόμους με γιγαντοθόνες ακόμη και τα ξημερώματα…

H ιστοσελίδα μας επιχειρεί μία σύγκριση των δύο ομάδων ακολουθώντας την ιστοσελίδα της καταλανικής Sport. 

Αυτές είναι οι επενδύσεις σε μεταγραφές την τελευταία 4ετία με μπλε της Γιουβέντους και με γκρι της Μπαρτσελόνα.

Αυτά είναι τα ποσοστά των φιλάθλων τους στα Πρωταθλήματα τους.  Στην Λα Λίγκα η Μπαρτσελόνα  έπεται της Ρεάλ! Στη Σέριε Α η Γιουβέντους είναι μακράν η πρωτοπόρος.

Αυτά είναι τα έσοδα τους από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους  έχει περισσότερα επειδή εισπράττει το σύνολο του ιταλικού pool ενώ η Μπαρτσελόνα το μοιράζεται κυρίως, με Ρεάλ κι Ατλέτικο Μαδρίτης.                            

Αυτά είναι τα δεδομένα Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στα Social media στην ανάπτυξη των τελευταίων 6 μηνών. Συνολικά η ιταλική ομάδα τρώει την σκόνη της ισπανικής αλλά… τους τελευταίους 6 μήνες είναι εντυπωσιακή η άνοδος της!

Οι 5 δημοφιλέστεροι παίκτες των δυο φιναλίστ στο Ολύμπιακό Σταδιο του Βερολίνου, ανάμεσα στους φιλάθλους των Social Media:                                                                                   
Μοράτα, Πίρλο, Μπουφόν, Τσελίνι, Γιορέντε από την μία πλευρά Κι από την άλλη: Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα, Πικέ, Σουάρες.

Πιο ανοδικοί προϋπολογισμοί της Γιουβέντους την 4ετία: 2010- 2014
Οι τελικοί συνοπτικά

Σχετικά άρθρα