Αρέσουν Μπερίτσο, Γκράθια

Μια σπέσιαλ περίπτωση την οποία εξετάζει ο Ολυμπιακός για τον πάγκο του είναι αυτή του Αργεντινού Εντουάρντο Μπερίτσο, ο οποίος στην πρώτη ευρωπαϊκή σεζόν του έδωσε εξαιρετικά δείγματα δουλειάς στη Θέλτα. 
 
Ο 45χρονος προπονητής οδήγησε τη Θέλτα στην 8η θέση της Primera ενώ στον πρώτο γύρο την είχε μέσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλο του παράσημο η νίκη της Θέλτα μέσα στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα με 1-0, την 1η Νοέμβρη του 2014! Ενώ δεν έχασε ούτε μία φορά από τον συμπατριώτη του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ματς της Θέλτα με την Ατλέτικο (2-2 στη Μαδρίτη, 2-0 στο Βίγκο). 
 
Ο Μπερίτσο είχε κάνει σημαντική καριέρα ως στόπερ παίζοντας σε Νιούελς, Ρίβερ αλλά και στην Ευρώπη σε Μαρσέιγ, Θέλτα. Στη Μαρσέιγ μάλιστα ήταν για μία σεζόν συμπαίκτης του Πιερ Ισά, ο οποίος προφανώς τον γνωρίζει καλά και προσωπικά! 
 
Ως τεχνικός δούλεψε στη Χιλή, βοηθός στην Εθνική ομάδα και στη συνέχεια στην Ο΄Χίγκινς με την οποία πήρε πρωτάθλημα. Πέρυσι υπέγραψε στη Θέλτα με την οποία ΄χει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Τον ήθελε και η Μαρσέιγ πρόσφατα για αντι-Μπιέλσα. Στη Θέλτα πιστεύουν ότι θα μείνει αλλά το δέλεαρ του Ολυμπιακού και του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντικό. 
 
Μια παρόμοια περίπτωση νέου προπονητή από την Ισπανία είναι του Χάβι Γκράθια, για τον οποίο η El Mundo έγραψε ότι μελετά πρόταση του Ολυμπιακού. Ο Γκράθια ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς είχε εργαστεί σε Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου προτού επιστρέψει στην πατρίδα του και αναλάβει τις Αλμερία, Οσασούνα και τώρα τη Μάλαγα, με την οποία έχει συμβόλαιο. Είναι επίσης 45 ετών και θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ισπανία. 
 
Έναν τέτοιου τύπου προπονητή ψάχνει ο Ολυμπιακός, στο στιλ Βαλβέρδε, για την αντικατάσταση του Βίτορ Περέιρα. Και έχουν γίνει συζητήσεις συμβουλευτικού περιεχομένου και με τον ίδιο τον Βαλβέρδε. 
 
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κάνουν επαφές στο Βερολίνο με ατζέντηδες για το θέμα προπονητή. Έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα από Ισπανία (Βίκτορ, Μαρθελίνιο, Εσκρίμπα, Μεντιλίμπαρ, Ράμος) και από Γαλλία (Γκαρντ). 
 
Η τελική συμφωνία είναι πια θέμα ημερών. 

Σχετικά άρθρα