Δείτε που πήγαν βόλτα η Μέρκελ και ο Ομπάμα;

8 Ιουνίου 2015

Λουκάνικα, μπρέτσελς, άφθονη μπύρα, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική. Ετσι πέρασαν το πρωινό τους την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Μια γιορτή με παραδοσιακό χρώμα στο χωριό Κρουν της Βαυαρίας με τους δύο από τους G7 να συμμετέχουν και να το καταχαίρονται.  

Ηταν 11 το πρωί της Κυριακής και στη Βαυαρία το «Frühschoppen» είναι παράδοση. Είναι η ώρα που όλοι οι κάτοικοι βγαίνουν έξω για να πιουν τη μπύρα τους και να φάνε τα λουκάνικά τους πριν γυρίσουν σπίτι τους για το μεσημεριανό τους γεύμα. Μέρκελ και Ομπάμα δεν μπορούσαν να αντισταθούν και έτσι οι μπύρες, τα λουκάνικα και τα αγαπημένα γερμανικά παραδοσιακά κουλούρια, τα περίφημα μπρέτσελ, πήγαν και... ήρθαν. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι θα προτιμούσε να επισκεφθεί τη Βαυαρία κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, ωστόσο, τόνισε ότι ποτέ δεν είναι ακατάλληλη η στιγμή για ένα... λουκάνικο και λίγη μπύρα.

Ωστόσο, το φαγητό και το ποτό δεν ήταν τα μόνα που γοήτευσαν τον Αμερικανό πρόεδρο. Ηταν και οι παραδοσιακές φορεσιές που του τράβηξαν την προσοχή. Εντυπωσιάστηκε, μάλιστα, τόσο πολύ από τις παραδοσιακές βαυαρικές στολές, τα δερμάτινα παντελόνια που ενίοτε είναι και κοντά, που είπε ότι θα αγοράσει οπωσδήποτε ένα! «Οφείλω να ομολογήσω ότι ξέχασα το lederhosen μου (το δερμάτινο παντελόνι της παραδοσιακής φορεσιάς) αλλά θα πάω στα μαγαζιά να δω αν μπορώ να βρω ένα για μένα», είπε χαρακτηριστικά. 

Τους Μπαράκ Ομπάμα και Ανγκελα Μέρκελ υποδέχθηκαν  πάνω από 2.000 νέοι και νέες του χωριού Κρουν έπαιξαν μουσική με τα παραδοσιακά όργανα alphorn (τα οποία έχουν σχήμα κεράτου και είναι κατασκευασμένα από ξύλο) εντυπωσιάζοντας τους  πάντες. Ολοι τους φορούσαν τις παραδοσιακές φορεσιές, με τα χαρακτηριστικά καπέλα με το φτερό. 

Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος αναχώρησαν για το Schloss Elmau στις Αλπεις, ένα παλιό κάστρο που έχει αναπαλαιωθεί πλήρως και φιλοξενεί τη Σύνοδο των G7 για να συναντήσουν τους υπόλοιπους ηγέτες...

 

 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ