Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Αφού η δικαστής της υπόθεσης Αντωνία Κουτσοπάγου αποσύρθηκε για μισή ώρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης για μικρό χρονικό διάστημα ώστε, όπως είπε «να υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης του μάρτυρα που ζήτησε η ΕΠΟ».
Στη συνέχεια ρώτησε τους αντίδικους αν θέλουν η διαδικασία να γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη. Τελικώς αποφασίστηκε η δική να γίνει αύριο Τρίτη στη 1:00.
Σημειώνουμε ότι υπέρ της ΕΠΟ τάσσονται 37 ποδοσφαιρικές ενώσεις ενώ 18 απέχουν.
Οι 37 που τάσσονται υπέρ της ομοσπονδίας είναι: 
ΕΠΣ ΑθήναςΕΠΣ Ανατ. ΑττικήςΕΠΣ ΑργολίδαςΕΠΣ ΑρκαδίαςΕΠΣ ΒοιωτίαςΕΠΣ ΓρεβενώνΕΠΣ ΔράμαςΕΠΣ Δυτ. ΑττικήςΕΠΣ ΔωδεκανήσουΕΠΣ ΈβρουΕΠΣ ΕύβοιαςΕΠΣ Ευρυτανίας ΕΠΣ ΖακύνθουΕΠΣ ΗμαθίαςΕΠΣ ΗπείρουΕΠΣ ΘράκηςΕΠΣ ΘεσπρωτίαςΕΠΣ ΚέρκυραςΕΠΣ ΚαβάλαςΕΠΣ Κεφαλληνίας – ΙθάκηςΕΠΣ ΚορίνθουΕΠΣ ΛακωνίαςΕΠΣ ΛέσβουΕΠΣ Πιερίας ΕΠΣ ΠέλλαςΕΠΣ Πρέβεζας – ΛευκάδαςΕΠΣ ΠειραιάΕΠΣ ΡεθύμνουΕΠΣ ΣερρώνΕΠΣ ΤρικάλωνΕΠΣ Φθιώτιδας ΕΠΣ ΦωκίδαςΕΠΣ ΧαλκιδικήςΕΠΣ ΧανιώνΕΠΣ ΧίουΈνωση ποδοσφαιρικών σωματίων Σάλας 
Το χρονικό:
Στην 216 αίθουσα του Ειρηνοδικείου άνοιξε η συζήτηση της υπόθεσης μεταξύ ΕΠΟ και ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει καταθέσει προσφυγή για έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας.
Ο Γιώργος Παναγόπουλος είναι ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η ομοσπονδία έχει ως συμπαραστάτες τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκονται εκπρόσωποι των ομάδων λόγω της συμμετοχής τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Οι τρεις αυτές ομάδες δεν θέλουν την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ καθώς θεωρούν πως θα μπει σε περιπέτεια η συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η ΕΠΟ έχει ζητήσει την παρουσία εκπροσώπου τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ, δηλαδή από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις διεθνής διοργανώσεις, ωστόσο και οι δύο ΠΑΕ δεν έστειλαν εκπροσώπους.
Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Αστέρα και του Ατρόμητου ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να οριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ καθώς η FIFA δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές διοικήσεις και υπάρχει κίνδυνος αποβολής από τις διεθνείς διοργανώσεις. Από την μεριά της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε ο κ. Παναγώπουλος κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού το άρθρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η FIFA δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές διοικήσεις που επιβάλει η πολιτεία και όχι αυτές που επιβάλει ένα δικαστήριο.
Η ΕΠΟ κατέθεσε αίτημα αναβολής της δίκης. Οι κ. Λεβέντης, Σαράκης και Πίκουλας είναι δικηγόροι της ΕΠΟ. Υπέρ της ομοσπονδίας τάχθηκε ο Ολυμπιακός μέσω του Θόδωρου Γιαννίκου καθώς είπε ότι βρισκόταν σε επιτροπή της UEFA και δεν είχε ενημερωθεί επί του δικόγραφου. Η δικαστής της υπόθεσης κα Αντωνία Κουτσοπάγου θα αποφασίσει εντός μισής ώρας για το αν θα εκδικαστεί η υπόθεση ή αν πάρει αναβολή.
Ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση είναι κατεπείγουσα και πρέπει να εκδικαστεί και να μην δοθεί αναβολή γιατί όπως είπε «αν πάρει αναβολή η υπόθεση θα συνεχιστεί το καθεστώς λειτουργίας του ΔΣ της ΕΠΟ και υπάρχει ο κίνδυνος διάπραξης και άλλων αδικημάτων και της συγκάλυψης προηγούμενων παράνομων πράξεων. Κάθε μέρα που περνάει οι διωκόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διοικούντες της ΕΠΟ είναι κίνδυνος θάνατος για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ο κ.Γιαννίκος από την μεριά του Ολυμπιακού είπε ότι ο σύλλογος «είχε έννομο συμφέρον και θα υπάρχει πρόβλημα με τα ισχύοντα της UEFA αν οριστεί προσωρινή διοίκηση». Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος καθώς τόνισαν ότι «υπάρχει ρήτρα στο καταστατικό της UEFA και της FIFA».
Από τη μεριά της ΕΠΣ Θεσσαλίας ο κ. Παναγόπουλος αντέκρουσε λέγοντας ότι «το άρθρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η FIFA δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές διοικήσεις που επιβάλει η πολιτεία και όχι αυτές που επιβάλει ένα δικαστήριο».
Η ΕΠΟ που παρίσταται δια του νομικού της συμβούλου κ. Δαβάκη, ισχυρίστηκε ότι παρίσταται χωρίς μάρτυρα και ζήτησε αναβολή μέχρι την Πέμπτη.
Από την μεριά του ο κ. Ξηρός της ΕΠΣ Θεσσαλίας είπε ότι «υπάρχει κωλυσιεργία και ότι οι ενώσεις δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς για την διατήρηση της παράνομης κατάστασης της ΕΠΟ. Υπάρχουν 38 σωμάτια στην ΕΠΣ Θεσσαλίας και μετά την επιβολής της ποινής της αποβολής της ΕΠΣ από την ΕΠΟ υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης της ένωσης», και ζήτησε να μην πάρει αναβολή η υπόθεση.
Ο κ. Λεβέντης από την άλλη μεριά είπε «οι ισχυρισμοί της ΕΠΣ είναι αβάσιμοι και αόριστοι».
Σημειώνουμε ότι υπέρ της ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι και 10 ποδοσφαιριστές μερικοί εκ των οποίων είναι οι Καφές και Κουλοχέρης.

Σχετικά άρθρα