Δυνατά φιλικά στα σκαριά

Το φινάλε της σεζόν βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει θέσει ήδη τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα αρχίσει στις 27 Ιουνίου. Τότε οι Πράσινοι θα εκκινήσουν την προετοιμασία προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, περίπου έναν μήνα αργότερα.
Σε αντίθεση με την περυσινή περίοδο η εφετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ πιο δυνατή καθώς υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις αλλά και η αναγκαιότητα για να αποκτήσει άμεσα χημεία η νέα ομάδα που θα χτίσει ο Γιάννης Αναστασίου καθώς θα έχουν αποκτηθεί τουλάχιστον έξι νέοι ποδοσφαιριστές. 
«Θέλαμε να παίξουμε με δυνατούς αντιπάλους και να έχουμε πιο δυνατά φιλικά φέτος με ομάδες που τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι αυτά που θα συναντήσουμε στα προκριματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά το ματς με τον Ατρόμητο.
Ηδη έχει ανακοινωθεί το φιλικό με τον Αγιαξ στις 10 Ιουλίου επί ολλανδικού εδάφους (3 με 12 Ιουλίου) όπου θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο ματς: στις 7 Ιουλίου πιθανότατα την Κλαμπ Μπριζ, μια ακόμη ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, και στις 5 Ιουλίου μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας.
Ακολούθως, οι Πράσινοι θα επιστρέψουν στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσουν έναν σύλλογο από τη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ την τελευταία εβδομάδα πριν από τα προκριματικά, στις 21 ή 22 Ιουλίου, θα παιχτεί η πρόβα τζενεράλε στη Λεωφόρο κατά πάσα πιθανότητα απέναντι σε μια ακόμη δυνατή ομάδα από το γαλλικό πρωτάθλημα. Ένα ακόμη φιλικό θα προγραμματιστεί μετά τα πρώτα προκριματικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, πριν από τις κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες είτε για το Τσάμπιονς είτε για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σχετικά άρθρα