Φλερτ: 3 μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

8 Ιουνίου 2015
Σοφία, 26 ετών ρωτά

Aναγνώστριά μας ρωτά:

Γεια σας. Πριν από δυο εβδομάδες συνάντησα κάποιον ο οποίος μου άρεσε πολυ. Είναι αρκετά μεγαλύτερος μου έχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά και δεν ξέρω πως να τον προσεγγίσω. Έχουμε μιλήσει ελάχιστα από κοντά δεν ξέρω καν αν με θυμάται χάρη σε μια εκδήλωση που πήγαμε και οι δυο Πήρα το θάρρος να του στείλω μήνυμα απορία σχετικά με κάτι συγκεκριμένο αλλά η συζήτηση δεν κύλησε. Για την ακρίβεια το τελευταίο μου μήνυμα απλώς το διάβασε και δεν απάντησε. Θα ήθελα να βρω τρόπο να τον προσεγγίσω χωρίς να γίνω ενοχλητική όμως δεν ξέρω πως...

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου. 

Οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας ή οι σύμβουλοι σχέσεων δεν είναι ειδικοί στο πως θα πλησιάσετε έναν άντρα (ή μια γυναίκα αντίστοιχα) που σας αρέσει, ή στο να σας πουν τι θέλουν οι άντρες! Με λίγα λόγια, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για το πώς θα του κινήσετε το ενδιαφέρον και εάν δείτε ότι δεν ενδιαφέρεται, ΔΕΝ ενδιαφέρεται, απλά δεχθείτε το. Μερικές οδηγίες «για τον δρόμο»:

-          Το χειρότερο θα ήταν να συνεχίσετε να στέλνετε μηνύματα. Εφόσον δεν απάντησε στο τελευταίο μήνυμά σας, περιμένετε την κίνησή του. Εάν μπορείτε, βρεθείτε στον ίδιο χώρο μαζί του, μιλήστε του από κοντά και δείξτε το ενδιαφέρον σας, απλά, με χιούμορ.

-          Έαν είστε αποφασισμένη να του πείτε ότι σας αρέσει, κάντε το, το να στείλετε μηνύματα με απορίες ή δήθεν ερωτήσεις είναι ευγενικό αλλά και αδιάφορο, βαρετό ή ψιλο-ενοχλητικό. Στείλτε ένα τελευταίο μήνυμα που να είναι ενδιαφέρον, αστείο και αυθεντικό (να δείχνει ποια είστε και πως είστε, όχι απαραίτητα όλο αυτό που σκέφτεστε).

-          Καλύτερα να έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να είστε έτοιμη να διαχειριστείτε την απόρριψη. Δεν είναι δωρεάν το να μας απορρίπτουν, υπάρχουν συνέπειες στο πως αισθανόμαστε μετά, ακόμα και όταν δεν είμαστε ερωτευμένοι και απλά μας αρέσει το πρόσωπο που μας απορρίπτει. Ωστόσο εάν δεχθείτε ότι οι άνθρωποι γύρω μας έχουν τις προτεραιότητές τους, προβλήματα και υποχρεώσεις και ότι ίσως ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει να μην είναι διαθέσιμος για τους δικούς του λόγους, θα είναι πιο εύκολο για σας. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ