Αφροδίσια νοσήματα:Τα συμπτώματά τους

8 Ιουνίου 2015
Γιώτα, 21 ετών ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Μετά από πόσες μέρες από την σεξουαλική μου επαφή χωρίς προφυλακτικό θα πρέπει να πάω στον γυναικολόγο για καλλιέργεια για να διαπιστώσω αν μου έχει μεταδοθεί κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Πρέπει πρώτα να παρατηρήσω κάποιο σύμπτωμα ή μπορεί να γίνει διάγνωση και χωρίς να έχει εμφανιστεί ακόμα κάποιο σύμπτωμα.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Υπεύθυνος Ουρολογικού, Ανδρολογικού και Ιατρείου Νευρο-ουρολογίας και ακράτειας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ίλιον, Αθήνα. 

Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης


Η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ανεύθυνη και επικίνδυνη. Αν σκεφτόμαστε τα συνήθη σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα θα πρέπει να υπάρξουν συμπτώματα, αν έχετε προσβληθεί (κνησμός, υγρά από το κόλπο, αίσθημα καύσου κ.α.). Με τη σεξουαλική επαφή όμως, μπορεί να μεταδοθούν και ασθένειες που δεν προκαλούν άμεσα συμπτώματα. Μια συζήτηση με το γυναικολόγο σας θα αποσαφηνίσει τα θέματα αυτά. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ενημέρωση και γνώση που οδηγεί σε υπεύθυνη σεξουαλική πρακτική.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ