Κοτόπουλο με κουρκουμά και….μπανάνα!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές</li>
<li class="ingredient">2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη</li>
<li class="ingredient">χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ</li>
<li class="ingredient">5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1 συσκευασία γάλα καρύδας</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη</li>
<li class="ingredient">κόλιανδρο φρέσκο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.</p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα