Πρόωρος αποκλεισμός για Βουγιούκα

Στη φάση των 32 σταμάτησαν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες της Βάσως Βουγιούκα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε από την Γερμανίδα Λίμπαχ με 15-14 κι αποκλείστηκε πρόωρα. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στην Ελβετία ξεχώρισε η εμφάνιση της Ζωής Βάχλας που κατέλαβε την 24η θέση. Στους ομίλους έμειναν οι Γιώργος Τσουρούτας, Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Μαρίνα Παΐζη. Αγωνία για τον τραυματισμό του Τσουρούτα
Η Βάσω Βουγιούκα ξεκίνησε δυνατά στον όμιλο, όπου σημείωσε μόνο νίκες. Πέρασε κατευθείαν στη φάση των 32 κι αντίπαλή της βρέθηκε η Γερμανίδα Λίμπαχ. Η πρωταθλήτριά μας, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 15-14 με αποτέλεσμα να καταλάβει την 17η θέση.
Η Ζωή Βάχλας έδειξε για μία ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο της κι έφτασε στην 24η θέση. Στον όμιλο σημείωσε 4 νίκες και δύο ήττες, ενώ στη φάση των 32 γνώρισε την ήττα από την Ρωσίδα Ντιατσένκο με 15-6.
Ο Γιώργος Τσουρούτας στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα του με τον Πολωνό Οτσίνσκι. Παρά το γεγονός ότι κέρδιζε 4-0, έχασε 5-4, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο. Μάταια στους ομίλους γνώρισε ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αποκλείστηκε. Μόλις επιστρέψει στην Αθήνα θα υποβληθεί σε μαγνητική, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Η Μαρίνα Παΐζη αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ και με μία νίκη και τέσσερις ήττες δεν κατάφερε να προκριθεί και κατέλαβε την 46η θέση.
Τέλος ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ξίφος ασκήσεως) με μόλις μία νίκη στον όμιλο δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τα νοκ άουτ και περιορίστηκε στην 61η θέση.
 

Σχετικά άρθρα