Ομπάμα: «Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν κάποιες δύσκολες πολιτικές επιλογές»

9 Ιουνίου 2015

«Η Αθήνα να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία»

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου των G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως «όλες οι χώρες της G7 έχουν θέσει στόχους μέχρι και το 2020 και θα πρέπει να ενθαρρύνουν και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο».

«Η Αθήνα να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως υπάρχει η αίσθηση του «επείγοντος» για την Ελλάδα. Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν κάποιες δύσκολες πολιτικές επιλογές.

«Και οι δύο πλευρές -και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι δανειστές- πρέπει να επιδείξουν ευελιξία για την επίτευξη της συμφωνίας, όλοι εργάζονται σκληρά για αυτή την κατάληξη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη», ανέφερε ακόμα ο Μπαράκ Ομπάμα.

kontranews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ