Αύριο η απόφαση για την αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Μετά την χθεσινή αναβολή που πήρε η εκδίκαση της αίτησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας για την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες από όλες τις πλευρές ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης καθώς οι τόνοι ανέβηκαν σε μερικές περιπτώσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου του οποίου προέδρευε η κ. Παναγιώτα Μέντζα θα ανακοινωθεί αύριο τις 11:00.
Εκείνο το οποίο τονίστηκε από την πλευρά της ΕΠΟ είναι πως η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι αβάσιμη και αόριστη καθώς στηρίζεται σε δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρουν ότι μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Από την μεριά της της ΕΠΣ Θεσσαλίας υπήρξε ο ισχυρισμός ότι η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ πρέπει να αντικατασταθεί από τη στιγμή που έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ. Τονίστηκε ότι το Grexit (σ.σ. σχετικά με την πιθανή απόφαση της αποβολής των ομάδων λόγω μη αναγνώρισης του ΔΣ της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες) είναι μία καραμέλα που επικαλούνται χρόνια στην ΕΠΟ και αναφέρθηκαν στα όσα συμβαίνουν στη FIFA ενώ ισχυρίστηκαν ότι η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει τον νέο αθλητικό νόμο.
O αντιπρόεδρος της EΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης, κατηγόρησε την ΕΠΣ Θεσσαλίας για σχέδιο ανατροπής του Γιώργου Γκιρτζίκη αναφέροντας πως «Η ένωσή σας μονίμως υποστήριζε τις αποφάσεις της ΕΠΟ μέχρι τώρα». 
Ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά από την εμπλοκή παραγόντων της ΕΠΟ σε ποινικές διαδικασίες».
Ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος μέσω των εκπροσωπών τους υποστήριξαν ότι έχουν έννομο συμφέρον από τη μην έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ καθώς αν υπάρξει αποκλεισμός από τις διεθνείς διοργανώσεις η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την πλευρά του τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου υποστήριξε ότι από τις τακτικές της ΕΠΟ η ομάδα καταδικάστηκε στην αφάνεια.
Ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Παναγόπουλος τόνισε μετά το τέλος της διαδικασίας: «Η διαδικασία πήγε καλά, είμαστε ικανοποιημένοι. Οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν την αλήθεια και είναι στα χέρια της δικαιοσύνης τώρα η υπόθεση. Εμείς ζητούμε να ανασταλούν οι λειτουργίες των επιτροπών δικαιοσύνης και διαιτησίας»

Σχετικά άρθρα