Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΠΟ ενόψει Euro U19

O Πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκριρτζίκης,  απεύθυνε χαιρετισμό πριν από την έναρξη της κλήρωσης για τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015.
 
“Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σάς καλωσορίζω στην Κατερίνη, όπου η σημερινή διαδικασία καταρτισμού των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών, αποτελεί την έναρξη μια πανευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής.

Η φιλοξενία αυτής της γιορτής στην Ελλάδα, αποτελεί για εμάς τιμή και καθήκον για την άρτια οργάνωσή της. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εργάστηκε και εργάζεται σκληρά για αυτό το σκοπό και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος του τουρνουά όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών 2015 και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις προσπάθειες που θα καταβάλλουν με πλήρη σεβασμό στο αξιακό σύστημα του ποδοσφαίρου, στο οποίο καθρεφτίζονται οι βασικές αξίες της ίδιας της ζωής.

Ο σεβασμός στον αντίπαλο, στον συμπαίκτη, στον προπονητή, στο διαιτητή, στο φίλαθλο, δηλαδή στο Ευ Αγωνίζεσθαι, είναι ισοδύναμος με ένα ηχηρό μήνυμα του ποδοσφαίρου προς την κοινωνία. Καλώ όλους, λοιπόν, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα διάδοσης των αρχών του ποδοσφαίρου.

Των ίδιων αρχών που υπηρέτησε για πάνω από δύο δεκαετίες ο Γιώργος Καραγκούνης. Εσείς στο πρόσωπό του βλέπετε τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Ομάδα και επί σειράν ετών αρχηγό της. Βλέπετε έναν παίκτη που έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έχει συμμετάσχει σε Μουντιάλ. Εγώ στο πρόσωπό του βλέπω τον ποδοσφαιριστή που το 1995 σημείωσε την πρώτη διεθνή επιτυχία του ως αρχηγός της Εθνικής Νέων τότε, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε φιλοξενηθεί πάλι στην Μακεδονία. Και βλέποντας τον Γιώργο Καραγκούνη, αυτό που εύχομαι στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που σε λιγότερο από έναν μήνα θα βρίσκονται στην Ελλάδα είναι να έχουν μια λαμπρή καριέρα και να αγαπηθούν από τους φιλάθλους.

Καλωσορίζουμε, επίσης, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που τιμά τα χρώματα της Εθνικής και αγωνίζεται με επιτυχία στο εξωτερικό.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση που τους απευθύνουμε και να απολαύσουν ένα μοναδικό προνόμιο: να παρακολουθήσουν «σήμερα» τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες του «αύριο».

Θα είναι όλοι τους εδώ. Στην Κατερίνη, στην Βέροια και στην Λάρισα.

Καλή επιτυχία σε όλους!”.

Σχετικά άρθρα