Ισοφάριση ή προβάδισμα τίτλου;

Στο ΟΑΚΑ παίζεται απόψε (19:30, Νοvasports 2, pamesports.gr) η δεύτερη πράξη των τελικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Οι «αιώνιοι» κοντράρονται με τον μεν Παναθηναϊκό να θέλει τη νίκη για φέρει τη σειρά στα ίσια μετά την ήττα στο ΣΕΦ, τον δε Ολυμπιακό να θέλει να σπάσει την έδρα του τριφυλλιού και να κάνει το 2-0, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος.
Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είναι «υποχρεωμένη» να νικήσει απόψε τον Ολυμπιακό αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός στο Σεφ έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει, ότι έχει πλάνο, ωστόσο τόσο οι απουσίες του όσο και το… έλλειμμα λύσεων και εμπειριών είναι τροχοπέδη.
Ο Παναθηναϊκός παρατάσσεται χωρίς τον Εστέμπαν Μπατίστα, που στο ΣΕΦ ήταν ολοφάνερο ότι έλειψε πολύ καθώς οι Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκαν πάνω από 30 λεπτά έκαστος. Ο Μανωλόπουλος καλείται να βρει λύσεις απέναντι στις πολλές επιλογές του Ολυμπιακού στη ρακέτα. Θέλει να βάλει στην εξίσωση και τον Μόργκαν ο οποίος δεν βοήθησε στο ΣΕΦ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός να βάλει στο ροτέισον και τους Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλο οι οποίοι βρίσκονταν στο ΣΕΦ αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει στον τομέα των ριμπάουντ, που τον πλήγωσε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να ανανεώνει 14 επιθέσεις. Ο Μανωλόπουλος θα χρησιμοποιήσει λογικά και την άμυνα ζώνης που… επιστράτευσε στο ΣΕΦ και είχε αποτέλεσμα.
Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 2-0 και να έχει match ball στο ΣΕΦ. Ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του δεν έχουν το άγχος του «πρέπει» ωστόσο ο προπονητής των ερυθρόλευκων θέλει η ομάδα του να παρουσιάσει μία βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με αυτή στο ΣΕΦ, που μπορεί μεν να κέρδισε ωστόσο έδειξε αδυναμίες.
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να εκμεταλλευτεί την απουσία του Μπατίστα και να πάρει τα ριμπάουντ. Να βρει ελεύθερα σουτ και εύκολους πόντους ενώ ο Σφαιρόπουλος στο τέλος θα… ήθελε να δει τον ίδιο μικρό αριθμό λαθών που είχε και στο πρώτο παιχνίδι.
Ο μόνος πονοκέφαλος για τον Έλληνα τεχνικό είναι η απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν δουλέψει περισσότερο στην άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού.
Αναστόπουλος, Πηλοϊδης και Μητσόπουλος θα είναι διαιτητική τριάδα στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά άρθρα