Βατούτιν: «Είμαι ικανοποιημένος με Ιτούδη»

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μην τα κατάφερε ούτε φέτος στην Ευρωλίγκα και να έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη η εικόνα απογοήτευσης του προέδρου της στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Βατούτιν σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από τον Δημήτρη Ιτούδη.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε την VTB League αλλά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την αποτυχία της στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, το οποίο αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Αντρέα Βατούτιν τόνισε η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει την σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή.
«Ο Δημήτρης είναι πολύ φιλόδοξος και γνώστης του αντικειμένου. Κάναμε τη σωστή επιλογή και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Δεν φαίνεται καθόλου το ότι δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής», είπε για τον Ιτούδη.
«Κάθε χρονιά έχει κάτι ιδιαίτερο. Φέτος το κατακτήσαμε χωρίς ήττα στα πλέι οφ. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Final Four έδειξε ότι σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται και ότι οι σειρές αγώνων είναι πιο δίκαιες», είπε αναφερόμενος στη χρονιά που τελείωσε.
Για τους Καούν και Κιριλένκο: «Δεν νομίζω ότι το μέλλον του Σάσα βρίσκεται στη Ρωσία. Ο Κιριλένκο είναι από τους κορυφαίους Ρώσους όλων των εποχών και είμαι σίγουρος πως θα πάρει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του».
Για τις μεταγραφές: «Μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές. Είπαμε και πέρσι πως θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα και όχι να αλλάζουμε όλη την ομάδα κάθε καλοκαίρι. Ωστόσο, το προπονητικό τιμ πρέπει να πάρει κομβικές αποφάσεις που θα βελτιώσουν την ομάδα. Προτεραιότητα είναι να καλύψουμε το κενό του Κάουν. Φέτος πολύ λίγοι παίκτες είναι ελεύθεροι και οι ομάδες ζητούν τρελά ποσά για τους παίκτες που έχουν συμβόλαια».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν: «Θέλω να δω την ομάδα να παίζει ξανά θεαματικό μπάσκετ, να παίρνει νίκες και να φέρνει κόσμο στο γήπεδο. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι και είναι η κατάκτηση της VTB και η παρουσία στο Final Four».

Σχετικά άρθρα