Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες!

10 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1½ κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελιές Αμφίσσης, μαύρες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Με το ειδικό εργαλείο (εκπυρηνωτή) βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές.

 

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Το αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.

 

Βήμα 3

Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμί και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι πιλάφι.

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ