Καταπληκτικά ρεβίθια κοκκινιστά με πράσο!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<p> </p>
<ul>
<li class="ingredient">350γρ. ρεβίθια</li>
<li class="ingredient">1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό</li>
<li class="ingredient">¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάξτε το νερό στο οποίο έβρασαν.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα