Αλμυρά pancakes με λουκάνικα!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 αυγό </li>
<li>200 γρ. γιαούρτι </li>
<li>60 γρ. σπορέλαιο </li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη </li>
<li>1 πρέζα αλάτι </li>
<li>100 γρ. αλεύρι γ.o.χ. </li>
<li>1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>1/2 κ.γ. σόδα </li>
<li>βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα</li>
<li>100 γρ. λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές ροδέλες</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<ol>
<li>Σ'ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής. Το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ακόμα και μ'ένα κουτάλι.</li>
<li>Μετά προσθέτουμε όλα τα στεραιά. Το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.</li>
<li>Ανακατεύουμε μόνο μια φορά και το αφήνουμε να φουσκώσει.</li>
<li>Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά χωρίς να κάψει.</li>
<li>Λαδώνουμε  λίγο το τηγάνι.</li>
<li>Βάζουμε από μια γεμάτη κ.σ. από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι και από πάνω πιέζουμε μερικές από τις ροδέλες λουκάνικα.</li>
<li>Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.</li>
<li>Επαναλαμβάνουμε για κάθε pancake.</li>
<li>Μπορούμε αν θέλουμε να τρίψουμε από πάνω παρμεζάνα και λίγο θυμάρι ή ν'αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με μπέικον ή την παρμεζάνα με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας.</li>
<li>Σερβίρουμε με τηγανιτά αυγά!</li>
</ol>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα