Σπιτικό καλαμποκόψωμο!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>60 γρ. βούτυρο (1 κ.σ. στο ταψί, το υπόλοιπο σε τηγάνι)</li>
<li>150 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα στραγγισμένο</li>
<li>250 ml ξινόγαλο</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>2 κ.σ. μέλι</li>
<li>120 γρ. καλαμποκάλευρο</li>
<li>140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>½ κ.γ. σόδα μαγειρική</li>
<li>100 γρ. φέτα </li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p>Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη συνταγή αυτή σε μπολάκια έτοιμα ζυγισμένα γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι με τη ζύμη σε 10 λεπτά.</p>
<p>Προσαρμόζουμε τη σχάρα του φούρνου σε χαμηλή-μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 230 βαθμούς. Θέλουμε να κάψει καλά ο φούρνος για τη συνταγή αυτή.</p>
<p>Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. Το τοποθετούμε άδειο στον καυτό φούρνο επάνω στη σχάρα για 10 λεπτά αφού του έχουμε βάλει 1 κ.σ. βούτυρο.</p>
<p>Στο χρόνο αυτό ακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα σύρμα όλα τα υγρά υλικά μας, το ξυνόγαλο, το αυγό και το μέλι.</p>
<p>Σοτάρουμε το καλαμπόκι σε ένα καυτό τηγάνι με 1 κ.σ. βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσει. Μόλις γίνει τραγανό το αδειάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.</p>
<p>Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν , τη σόδα και το καλαμποκάλευρο. Μόλις τα ανακατέψουμε καλά τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</p>
<p>Σπάμε και τη φέτα και ανακατεύομε και αυτή στο μείγμα.</p>
<p>Βγάζουμε το άδειο ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού στο καυτό ταψί με το βούτυρο που καίει.</p>
<p>Ο λόγος που καίμε το βούτυρο με το ταψί στο φούρνο είναι επειδή ψήνουμε πολύ λίγη ώρα το ψωμί και δεν προλαβαίνει να πάρει το σωστό χρώμα. Οπότε με αυτό το τρόπο θα γίνει μια χαρά.</p>
<p>Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να γίνει χρυσαφένια για περίπου 15 λεπτά δηλαδή.</p>
<p>Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.</p>
<p>Σερβίρουμε με αυγό τηγανιτό, λουκάνικο σοταρισμένο και αβοκάντο σε φέτες.</p>
</div>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα