Διαφορετική πίτα με μανιτάρια, πατάτα και σπανάκι

10 Ιουνίου 2015

Συστατικά

  • 400 γραμμ. σπανάκι baby
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών (από μισό κύβο ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι)
  • 300 γραμμ. μαγειρεμένες μικρές πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 300g βρασμένα στον ατμό φασολάκια
  • 300g βρασμένο μπρόκολο στον ατμό
 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2

Βάλε το σπανάκι σε σουρωτήρι και ζεμάτισέ το ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.

3

Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σώταρε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

4

Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 λεπτό.

5

Ρίξετο ζωμό,  τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες.

6

Βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά.

7

Αλατοπιπέρωσε, βγάλε από τη φωτιά και ριξε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. 

8

Ρίξ' το σε πυρέξ και τα άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

9

Άλειψε τα φύλλα με το υπόλοιπο λάδι, κόψτα στα τέσσερα και άπλωσέ τα σουρωτά πάνω από το μίγμα στο πυρέξ.

10

Ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. 

11

Σερβίρεις με τα ατμισμένα λαχανικά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ
Τα νέα της ημέρας
10:17 Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ