Σαλάτα με λεμονάτο κριθαράκι και κοτόπουλο (θερμίδες:275)

10 Ιουνίου 2015

Συστατικά

 

  • 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι ωμό

 

 

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

 

 

  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

 

 

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

 

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

 

 

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

 

 

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 

 

  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

 

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα

 

 

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι

 

 

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένη κόκκινη πιπεριά

 

 

  • 1/3 κούπας λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμύδια

 

 

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

 

  • 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί

Τρόπος μαγειρέματος

1

Μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.

2

Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό και ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ.

3

Παράλληλα, ανακάτεψε με ένα σύρμα την φλούδα λεμονιού με τα υπόλοιπα 6 συστατικά (χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, σκόρδο, μέλι και το πιπέρι).

4

Ρίξε το μείγμα πάνω από το κριθαράκι.

5

Πρόσθεσε το κοτόπουλο και επόμενα 4 συστατικά (και τον άνηθο) και ανακατέψτε απαλά.

6

Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τυρί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ