Μπήκαμε στις φυλακές της FIFAnostra (pics)

Έως και έξι μήνες είναι πιθανό να παραμείνουν στις Ελβετικές Φυλακές οι επτά αξιωματούχοι της FIFA που έχουν συλληφθεί ενώ άπαντες απειλούνται με εικοσαετή κάθειρξη.
Το pamesports μπήκε –μεταφορικά- στις φυλακές των καντονιών της Ζυρίχης και είδε τι κάνουν. Οι επτά κατηγορούμενοι έχουν διανεμηθεί σε διαφορετικές φυλακές και δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους ή με άλλα στελέχη της FIFA ενώ αντιμετωπίζονται όπως και οι άλλοι κρατούμενοι.
Δημόσια δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες φυλακές κρατούνται όμως τα ΜΜΕ της Ελβετίας αναφέρουν ότι πρόκειται για τις φυλακές των καντονιών Dielsdorf, Limmattal, Meilen, Pfäffikon και Winterthur και δύο στη Ζυρίχη.
Περπατούν καθημερινά για περίπου μια ώρα, δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν προσωπικούς υπολογιστές, δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δεν έχουν κινητά τηλέφωνα. Οι δικηγόροι τους μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους μόνο τις ώρες του επισκεπτηρίου ενώ δίνονται αλλά με δυσκολία άδειες στα μέλη των οικογενειών τους για να τους επισκεφθούν.
Έχουν καθημερινά εγερτήριο στις 7:00 όπου παίρνουν το πρωινό τους. Υπάρχει πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εργασίας όπου απασχολούνται σε τύλιγμα δεμάτων, σήμανση προϊόντων που καταναλώνονται στις φυλακές και στην κουζίνα. Οσον αφορά το φαγητό τους, το μενού περιλαμβάνει κρέας ή ψάρι και αμυλούχα τρόφιμα και μερικές φορές λαχανικά και κονσερβοποιημένα φρούτα . Το βράδυ σβήσουν τα φώτα στο κελί τους όταν το επιθυμούν.
Μπορούν να κάνουν τζόκινγκ στην αυλή των φυλακών κατά τη διάρκεια του ημερήσιου περίπατου και να δανειστούν βιβλία από τη βιβλιοθήκη της φυλακής. Κάθε κελί είναι 12 τετραγωνικών μέτρων, με τουαλέτα, ραδιόφωνο , τραπέζι και καρέκλα. Εχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν τηλεόραση. Επίσης μπορούν να διατηρούν τα δικά τους ρούχα, καθώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.
Από τη στιγμή που το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης λαμβάνει το αίτημα έκδοσης του κρατούμενου, παραμένει στη φυλακή για 40 ημέρες ή έως το τέλος της διαδικασίας έκδοσης. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τη στάση του κρατούμενου. Αν αυτός εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα με αναγωγή μέχρι το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στις ΗΠΑ, τότες ίσως μείνει στη φυλακή της Ελβετίας για έξι μήνες.
Ήδη τα Ελβετικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας από τους επτά κρατούμενους αξιωματούχους της FIFA, προκειμένου να αποφύγει την έκδοση, προσέφυγε στο δικαστήριο της Μπελιντσόνα και περιμένει την απόφαση. Μάλιστα μετά την έκδοσή της έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάννης.
Ανάμεσα στους κρατούμενους είναι και ο Αγγλοκύπριος, Κώστας Τάκκας. Για τον τελευταίο έγινε γνωστό ότι εκτός από ποδοσφαιρικός παράγοντας στα νησιά Κέιμαν ήταν και ηθοποιός. Σε μικρότερη ηλικία ήταν μεσοεπιθετικός στη Sunset Football Club, αν και ήταν μόνιμα στον πάγκο των αναπληρωματικών.
Το ερασιτεχνικό θέατρο αναφέρεται ως η μεγάλη αγάπη του. H φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την παράσταση που ανέβασε η Cayman Drama Society το 1986. Η παράσταση ήταν «η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και το όνομά του αναφέρεται και στο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα