Τζανετόπουλος: «Γιατί όχι και πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη χαρακτήρισε τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος απ’ την ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα ο Άνταμ Τζανετόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τις δυνατότητες της Ένωσης.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός της «Ένωσης» μίλησε για την προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ να επανέλθει εκεί που ανήκει, την βοήθεια που προσέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τραϊανός Δέλλας, αλλά και το όνειρο που έχει να αγωνιστεί στην Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άνταμ Τζανετόπουλος στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για τη φετινή σεζόν: «Η σεζόν τελείωσε ωραία, γιατί η ομάδα ανέβηκε, αυτός ήταν ο σκοπός. Σίγουρα ήταν λίγο περίεργη και για εμάς και για τον κόσμο της ΑΕΚ, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά ευτυχώς περάσαμε απ’ αυτό το μαύρο τούνελ».

Για το αν είχε επιφυλάξεις για το αν η ΑΕΚ τα κατάφερνε: «Ήμουν σίγουρος γιατί το όλο πρότζεκτ με τον κύριο Μελισσανίδη και τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα μου ακούστηκε σοβαρό και με προοπτική, συν την βαριά φανέλα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως η ομάδα θα επέστρεφε αμέσως εκεί που ανήκει».

Για το αν υπήρχε άγχος όχι μόνο να νικούν τους αγώνες, αλλά να το κάνουν και επιβλητικά στις χαμηλότερες κατηγορίες: «Ίσως προστέθηκε κάποια πίεση, αλλά έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Θα πρέπει ο κάθε παίκτης να ανταπεξέλθει».

Για την πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα: «Σε ομαδικό επίπεδο η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Πάντα πάμε για το καλύτερο. Προσωπικά θέλω πρώτα απ’ όλα να μια υγιής, να κάνω μια καλή προετοιμασία και να παρουσιαστώ όσο το δυνατόν καλύτερος».

Για το αν πιστεύει πως η ΑΕΚ θα μπορεί να μπει αμέσως στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Άνετα σίγουρα όχι, αλλά με πολλή δουλειά, με τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου πιστεύω πως είναι δυνατόν. Εύκολο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν η ομάδα επιστρέφει απ’ τη Β’ Εθνική».

Για το τι άλλαξε στα πλέι οφ της Football League για την ΑΕΚ: «Είναι οι τραυματισμοί επηρεάζουν, όμως και εμείς ίσως αδικήσαμε τις δυνατότητές μας, δεν δείξαμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας. Ο στόχος πάντως ήταν να ανέβουμε και το καταφέραμε ως πρώτοι στην κανονική διάρκεια αλλά και στα πλέι οφ».

Για τον Τραϊανό Δέλλα: « Είναι σοβαρός, δείχνει την προσωπικότητα που είχε και ως ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ συνεργάσιμος, μας βοηθάει πολύ όλους. Σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του. Δύο χρόνια που συνεργαζόμαστε με έχει βοηθήσει πολύ να εξελιχθώ, δεν έχω κανένα παράπονο».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Σίγουρα όταν ο πρόεδρος είναι κοντά στην ομάδα μας κάνει να νιώθουμε ασφαλίσει και να αποδίδουμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται κοντά μας».

Για τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις της ΑΕΚ κόντρα σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Δείξαμε με τις ομάδας της Σούπερ Λίγκας πως έχουμε ανταγωνιστική ομάδα και δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε στη Β’ Εθνική. Γι’ αυτό και του χρόνου θέλουμε να το αποδείξουμε ακόμα παραπάνω, να κοντράρουμε όλες τις ομάδες και, γιατί όχι, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να είσαι στην ΑΕΚ και να μη το έχεις στο βάθος του μυαλού σου».

Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελπίδων: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, γιατί γνωριζόμαστε πολλά παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και λειτουργεί ως προθάλαμος για την Εθνική ανδρών. Είναι πάντα τιμή να φοράς το Εθνόσημο, αλλά σου βάζει και ένα παραπάνω στόχο για την Εθνική ανδρών».

Για την ποιότητα της Εθνικής Ελπίδων: «Υπάρχει πολύ καλό υλικό, αλλά είναι δύσκολο να υπάρχει ομοιογένεια, γιατί συγκεντρώνονται σπάνια και για πολύ λίγο καιρό. Προσπαθούμε, δουλεύουμε στην τακτική και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε».

Για το αν έχει στο μυαλό του την Εθνική ανδρών: «Πάντα βρίσκεται στο μυαλό μου. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω. Η δουλειά είναι το πιο σημαντικό για να έχεις διάρκεια. Με σκληρή δουλειά και επιμονή, όλα είναι δυνατά».

Για το ματς με τα Νησιά Φερόε: «Μετά το μουντιάλ έφυγαν πολλοί παίκτες και σίγουρα αυτή η μεταβατική περίοδος είναι δύσκολη για κάθε ομάδα, πόσω μάλλον για μια Εθνική, που μαζεύεται πολύ λίγο καιρό και δεν μπορεί να βρει ομοιογένεια. Ήταν αναγκαίο όμως να μπουν νέοι παίκτες και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

Σχετικά άρθρα