Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να αποφύγει τη χρεοκοπία

12 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ.

"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της", φέρεται να είπε ο στην εφημερίδα Helsinging Sanomat.

Συνεχίζοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι εξακολουθεί να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως, προκειμένου να αποδεσμευθεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.

"Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας", πρόσθεσε.

avgi.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ