Ο Δέλλας που έπεισε θέλει στήριξη στα δύσκολα

Το μίνι σίριαλ των 21 ημερών που προκλήθηκε από εκείνες τις δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα μετά από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και έθεσε ουσιαστικά υπό αμφισβήτηση το μέλλον του στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε χθες με την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας της των δύο πλευρών. Όλο αυτό θα μπορούσε βεβαίως να είχε αποφευχθεί πολύ εύκολα αλλά πλέον όλα ανήκουν στο παρελθόν.
Ο “Κολοσσός” είναι αυτός που θα οδηγήσει την “Ένωση” στη Super League. Την τιμή και την ευκαιρία αυτή, την κέρδισε με το σπαθί του. Από τις στιγμή που πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει η ΑΕΚ και έπεισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (πρωτίστως) και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μπορεί να απολαύσει την επιτυχία του. Όχι για… πολύ όμως. Θα πρέπει άμεσα να ανασκουμπωθεί ενόψει της νέας σεζόν. Διότι τα πραγματικά δύσκολα, τώρα έρχονται.
Το ζητούμενο λοιπόν για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ είναι να επικοινωνήσει τους στόχους της. Ποιοί είναι αυτοί; Το Κύπελλο και η Ευρώπη; Το Τσάμπιονς Λιγκ; Το πρωτάθλημα; Ο κόσμος της ΑΕΚ διψάει. Έχει περάσει πολλά και δείχνει, είναι λαίμαργος και αχόρταγος. Για αυτό και κινδυνεύει να… βαρυστομαχιάσει. Είναι επίσης πολύ αυστηρός κριτής και για αυτό θα πρέπει να ξέρει τί να περιμένει.
Διότι είναι πολύ εύκολο για τον ΑΕΚτζή στην περίπτωση που έρθουν δύο στραβά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν να ξεκινήσει τη μουρμούρα, τη γκρίνια και να φέρει την καταστροφή. Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι η υπομονή. Και από τη στιγμή που έκανε υπομονή και ανέχθηκε πράγματα και καταστάσεις περίεργες τα προηγούμενα χρόνια, τώρα θα πρέπει να κάνει το ίδιο σε μία ομάδα που βαδίζει υγιέστατη προς την επιτυχία.
Τα δύο πρώτα χρόνια, αυτά δηλαδή στις μικρές κατηγορίες, το είχα γράψει από τη μέρα που ανέλαβε ο Δέλλας. Ότι θα κάνει το αγροτικό του, ότι θα κάνει λάθη που δε θα κοστίσουν στην ΑΕΚ, ότι θα μάθει στην πλάτη της. Επί της ουσίας αυτό συνέβη. Ο Δέλλας της πρώτης σεζόν με τον φετινό μέχρι και τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό είναι η μέρα με τη νύχτα. Βελτιώθηκε τρομερά. Σε όλα τα επίπεδα. Ζητήματα εμφανίστηκαν στα play off και για αυτό προέκυψε αυτό το μίνι σίριαλ.
Μέχρι τις 22 Αυγούστου που ξεκινάει το πρωτάθλημα ο Δέλλας θα πρέπει να έχει ουσιαστική στήριξη. Με μεταγραφές για να ενισχυθεί η ΑΕΚ εκεί που “πονάει”. Αυτό γίνεται ήδη. Μετά θα χρειαστεί στήριξη στα δύσκολα. Στις τρικλποδιές και στις γκέλες. Πλέον δεν ανεβαίνει μόνο το επίπεδο της ΑΕΚ. Θα υπάρχουν πραγματικοί αντίπαλοι. Όχι ομάδες όπως η Επισκοπή και ο Άλιμος. Αντίπαλοι σε άρματα, που χρησιμοποιούν και άλλα μέσα. Για αυτό χρειάζεται “προστασία”.
ΥΓ: Γνώμη μου είναι ότι έναν προπονητή που τον πιστεύεις, τον θεωρείς προσωπικό σου στοίχημα, του το δείχνεις έμπρακτα. Του κάνεις τουλάχιστον 2ετές συμβόλαιο και δεν αφήνεις τίποτα να αιωρείται (όπως για παράδειγμα ότι είναι αναλώσιμος). Τον ισχυροποιείς και μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Δέλλας δεν μπορεί να μείνει παραπάνω από μία σεζόν. Ούτε πιστεύω ότι θα έθετε ποτέ θέμα… αποζημίωσης, όπως είχε κάνει ο Γιώργος Δώνης.

Σχετικά άρθρα