Γκάλης: «Ένας ολόκληρος λαός έβγαινε στους δρόμους»!

Σαν σήμερα 12 Ιουνίου, πριν από 28 χρόνια, η Εθνική ομάδα έκανε το προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του Ευρωμπάσκετ ’87 στο ΣΕΦ με την νίκη επί της Γιουγκοσλαβίας (81-77) στον ημιτελικό. Ο Νίκος Γκάλης στους λογαριασμούς του στα social media θυμήθηκε αυτό τον μεγάλο θρίαμβο, την δεύτερη νίκη της Εθνικής επί της πανίσχυρης και ενωμένης Γιουγκοσλαβίας καθώς είχε προηγηθεί και αγώνας μεταξύ των δύο αντιπάλων στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, και μετέφερε τα συναισθήματα του σαν να ξαναζούσε εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές:
«Ημιτελικός Ελλάς – Γιουγκοσλαβία 81 – 77!
Πέρασαν 28 χρόνια από εκείνη την βραδιά που με την βοήθεια 15000 Ελλήνων φιλάθλων νικούσαμε για δεύτερη φορά στο EUROBASKET εκείνο την ενωμένη Γιουγκοσλαβία και κερδίζαμε την πρόκριση στον τελικό. Ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα που κατάφερνε στον θεσμό αυτό να φτάσει να γίνει διεκδικήτρια του τροπαίου. Θυμάμαι τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια και μετά στο ξενοδοχείο. Κάναμε σαν μικρά παιδιά. 
Ήμασταν ευτυχισμένοι που κάναμε έναν ολόκληρο λαό να βγει στους δρόμους χαρούμενος σε όλη την χώρα για να να πανηγυρίσει την επιτυχία μας.
Εμείς αφού φάγαμε πήγαμε για ύπνο παρά την υπερένταση. Θέλαμε να ξεκουραστούμε γιατί μας περίμενε μια μεγάλη πρόκληση ο τελικός της 14ης Ιουνίου και το μεγαθήριο που λεγόταν Σοβιετική Ένωση. Θα έπρεπε να ήμασταν πανέτοιμοι στο ραντεβού μας με την ιστορία!
Δεν θα έπρεπε να απογοητεύσουμε 10 εκατομμύρια Έλληνες».
Στην φωτογραφία από τον ιστορικό αγώνα ο Γκάλης απέναντι στον Ζάρκο Πάσπαλι

Σχετικά άρθρα