Νέος ΠΑΟΚ από την αρχή

Δύσκολο το νέο εγχείρημα στον ΠΑΟΚ. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν, μετά την κακή πορεία της προηγούμενης, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο νέος αθλητικός διευθυντής Φράνκ Αρνεσεν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του μεγαλομετόχου (που ούτως ή άλλως θέλει να έχει την τελευταία πινελιά) καλούνται να στήσουν μία ομάδα που θα έχει βασικά χαρακτηριστικά για το μέλλον.

Καλούνται καταρχήν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα «βγάλει εις πέρας» τρεις προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, για να παίξει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

Για να συμβεί αυτό και αρκετοί παίκτες πρέπει να αποκτηθούν άμεσα και από το υπάρχον ρόστερ να αξιοποιηθούν για τους έξι αγώνες του καλοκαιριού τουλάχιστον. Και αν κάποιοι από το υπάρχον ρόστερ που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, κριθούν πως δεν κάνουν, να τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν πριν από τα μέσα Αυγούστου. Αυτή η πρακτική που περιγράψαμε, είναι πολύ πιθανόν να ακολουθηθεί στον ΠΑΟΚ για έναν βασικό λόγο. Για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει με υπεράριθμο ρόστερ τον «σκόπελο» του καλοκαιριού και το γεγονός ότι θα ξεκινήσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις της. Και για να μπορέσει στην συνέχεια, από την έναρξη του πρωταθλήματος και λογικά των ομίλων (αρκεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ) να ανταποκριθεί με την κατάλληλη προετοιμασία στις απαιτήσεις της νέας σεζόν.

Ένας νέος ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργηθεί για την νέα σεζόν. Ένας νέος ΠΑΟΚ από την αρχή. Για αυτόν τον ΠΑΟΚ που θα χτίζεται, λιθαράκι – λιθαράκι, θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα δεδομένα μέσα στην πορεία. Το βασικό είναι πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να χτιστεί εκ νέου η ομάδα.

Σχετικά άρθρα