Τσίπρας: Ξεχάστε εκλογές και δημοψήφισμα

13 Ιουνίου 2015

 

 

Φρένo στα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος βάζει ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μαζί της τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, προσέθεσε, πως «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα στους δανειστές πως «αν είναι η Ευρώπη να επιθυμεί τον διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Στο μεταξύ, επανεκκινούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας, στη βάση των αντιπροτάσεων που κομίζει η ελληνική αντιπροσωπεία.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ